Σωκράτης Βαρδάκης: ‘’Δεν θα επιτρέψουμε σε ένα Υπουργό να βάλει ταφόπλακα στις λαϊκές αγορές’’

Στη #λαϊκή αγορά του Σαββάτου στο Ηράκλειο, πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με παραγωγούς και εμπόρους, οι οποίοι διατύπωσαν, για άλλη μια φορά, την πρότασή τους για την λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Τα δίκαια αιτήματα τους είναι σαφή: – Ιδρυση Νομικών Προσώπων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, που θα έχουν την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των λαϊκών αγορών.

– Απρόσκοπτη προσέλευση των παραγωγών στις Λαϊκές Αγορές κι όχι προκήρυξη θέσεων μία φορά ετησίως.

– Να μην υπάρξουν 16 διαφορετικές Υπουργικές αποφάσεις, που αναφέρονται στο Νομοσχέδιο και δίνουν με αντισυνταγματικό τρόπο υπέρ-εξουσίες στον Υπουργό.

– Πλήρη αντίθεση στην πλατφόρμα e-καταναλωτής, όπως ισχύει για τα super markets με τζίρο άνω των 90.000.000 ευρώ.

– Πλήρη αντίθεση στην φορολογική-ασφαλιστική ενημερότητα, επιζητώντας την συνταγματική ισονομία με το στεγασμένο εμπόριο.

– Να μην επιτραπεί οποιαδήποτε μετατροπή παραγωγών σε εμπόρους.

– Να μην ψηφισθούν οι ποινές εξοντωτικού χαρακτήρα.

Ως Αξιωματική Αντιπολίτευση θα δώσουμε μάχη, την Δευτέρα, στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου η Κυβέρνηση, να πάρει πίσω τα άρθρα του νομοσχεδίου, που καταργούν κάθε έννοια δικαίου. Θα είμαι παρών στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην επιδίωξη της Κυβέρνησης, για διάλυση του θεσμού των λαϊκών αγορών.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα που περπατούν και εξωτερικοί χώροι

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.