Σωκράτης Βαρδάκης: «Δεν δικαιούστε κα Υπουργέ να στερείτε από τους μαθητές Εσπερινών Λυκείων το δικαίωμα να φοιτήσουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση»

Τον αποκλεισμό των μαθητών των εσπερινών λυκείων από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση φέρνει στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Σωκράτης Βαρδάκης.

Η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών των εσπερινών λυκείων, είναι εργαζόμενοι, τους οποίους οι πραγματικές ανάγκες, ανάγκασαν να διακόψουν τις εγκύκλιες σπουδές τους σε μικρότερη ηλικία και ενήλικες πια, εργαζόμενοι και συχνά και γονείς, αναζητούν τη δικιά τους ευκαιρία για συνέχιση των σπουδών τους, προκειμένου να βελτιώσουν την προσωπική και κοινωνική τους υπόσταση.

Η Κυβέρνηση αδυνατώντας μάλλον να αντιληφθεί τον καθημερινό αγώνα αυτών των ανθρώπων να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και ταυτόχρονα να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους, με την θέσπιση ενιαίας Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) σε ημερήσια και εσπερινά λύκεια προχώρησε σε ουσιαστική κατάργηση του επιπλέον ποσοστού θέσεων 1% των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι οποίοι προέρχονται από τα Εσπερινά Λύκεια (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ).

Αγνοώντας πλήρως τον λόγο και τον ρόλο ύπαρξης των Εσπερινών Λυκείων της χώρας η ΝΔ επιλέγει να στερήσει το όνειρο και το δικαίωμα στη μόρφωση. Η Εσπερινή Εκπαίδευση διώκεται, αφανίζεται και εξοβελίζεται, με την εξίσωση της βαθμολογίας ημερήσιων και Εσπερινών Γ.Ε.Λ., η δεύτερη ευκαιρία στη δια βίου μάθηση την οποία το ίδιο το Υπουργείο ευαγγελίζεται.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης καλεί την αρμόδια Υπουργό να αποσαφηνίσει από το Βήμα της Βουλής, αν θα μεριμνήσει ώστε να μην αποκλειστούν οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων, από την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ειδικότερα αν σκοπεύει να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση ώστε να εξαιρεθούν οι μαθητές αυτοί, από την ενιαία Ε.Β.Ε. με δεδομένο ότι το ποσοστό θέσεων 1% είναι επιπλέον του αριθμού των εισακτέων.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.