Σωκράτης Βαρδάκης: «Για ποιο λόγο δεν έχετε προβεί ακόμα σε καμία ανακοίνωση ή ενέργεια, με αφορμή την απόρριψη της Ρηματικής Διακοίνωσης από την Γερμανική Κυβέρνηση;»

Μετά την επίσημη γραπτή άρνηση της Γερμανίας στην Ρηματική Διακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης στις 18 Οκτωβρίου με την οποία αποδεικνύεται ότι η Γερμανία εμμένει στην πάγια και αδιάλλακτη στάση της απέναντι στις γερμανικές αποζημιώσεις, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, με ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Εξωτερικών, ζητά να ενημερωθεί για τις επόμενες κινήσεις της Ελληνικής πλευράς.

Στην ερώτηση του κ. Βαρδάκη, την οποία συνυπογράφει η αναπληρώτρια  Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, κα Αναγνωστοπούλου, αναφέρει ότι επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στις 17/4/19, έλαβε χώρα, στην Ολομέλεια της Βουλής, η ιστορικής σημασίας συνεδρίαση για τη διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων. Εκεί παρουσιάστηκε η έκθεση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις Οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Ακολούθησε ρηματική διακοίνωση με την οποία η  ελληνική κυβέρνηση κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση σε διαπραγματεύσεις για την έμπρακτη ικανοποίηση των συγκεκριμένων αξιώσεων, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ελληνικό λαό, ως ζήτημα ηθικό και υλικό.

Ο κ. Βαρδάκης επισημαίνει ότι η πάγια θέση της χώρας μας είναι ότι οι διεκδικήσεις  που περιγράφηκαν στη ρηματική διακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης, παραμένουν ενεργές και απαράγραπτες. Επίσης,  μια επερώτηση του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) και μια γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Γερμανικής Βουλής (Bundestag) επανέφεραν το ζήτημα των ενδεχόμενων γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα για την περίοδο της κατοχής.

Η  κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε το χρέος της, όπως επιτάσσει η ιστορία του τόπου και η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής και επέδωσε για πρώτη φορά μετά το 1995 Ρηματική Διακοίνωση στη γερμανική κυβέρνηση για τις αποζημιώσεις από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μάλιστα είναι χρέος όλων μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη δικαίωση των προγόνων μας και τη διατήρηση της μνήμης του αγώνα και της θυσίας όσων εκτελέστηκαν, σφαγιάστηκαν, αλλά και όσων βίωσαν τον άφατο πόνο, την πείνα, την ορφάνια. Ο κ. Βαρδάκης καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το αν προτίθεται η Κυβέρνηση να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες μετά την επίσημη και γραπτή απόρριψη της Ρηματικής Διακοίνωσης, για την οποία μάλιστα δεν έχουμε δει καμιά αντίδραση από την σημερινή Κυβέρνηση.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.