Σωκράτης Βαρδάκης: «Βιβλική καταστροφή σε περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδος και Χερσονήσου. Επιτακτική ανάγκη να κηρυχθούν οι Δήμοι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.»

Άμεση και επιτακτική είναι η ανάγκη για καταγραφή και αποζημίωση των ζημιών στις υποδομές (οδικό δίκτυο, κατοικίες), στο ζωϊκό και φυτικό κεφάλαιο, από τα πλημμυρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών στους Δήμους Μινώα Πεδιάδος και Χερσονήσου.

Συγκεκριμένα, τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε ο Σωκράτης Βαρδάκης, όπου συναντήθηκε με κατοίκους, με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος κ. Μανόλη Φραγκάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη. Διαπιστώθηκε ότι προκλήθηκαν ανυπολόγιστες καταστροφές στις υποδομές, στο ζωϊκό και στο φυτικό κεφάλαιο και ανυπολόγιστες ζημιές στο αγροτικό οδικό δίκτυο, που δεν επιτρέπει την πρόσβαση στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους στα χωράφια και τα ποιμνιοστάσιά τους αντίστοιχα, γεγονός που θα επιφέρει μεγάλη οικονομική ζημία στους παραγωγούς, στους κτηνοτρόφους. Επίσης προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε κατοικίες.

Επίσης πλήγμα δέχθηκαν και περιοχές του Δήμου Χερσονήσου, καθιστώντας την οδική σύνδεση πολλών οικισμών μεταξύ τους αδύνατη.

«Πρέπει να υπάρξει άμεση ενίσχυση των παραπάνω δήμων για την άμεση αποκατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου, ώστε να αποκτήσουν ξανά πρόσβαση οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στις περιουσίες τους. Παράλληλα, πρέπει τα αρμόδια Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης-Τροφίμων και Εσωτερικών να συντονίσουν με κατάλληλες ενέργειες τις Υπηρεσίες τους, ώστε να προχωρήσουν άμεσα σε καταγραφή και αποζημίωση άμεσα των ζημιών που υπέστη το ζωϊκό, το φυτικό κεφάλαιο και οι υποδομές των οικισμών. Με όλα τα παραπάνω αποστέλλεται επιστολή και ερώτηση στα αρμόδια Υπουργεία».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.