Σωκράτης Βαρδάκης: «Βγάλτε επιτέλους από την ομηρία τους εργαζόμενους στον επισιτισμό τουρισμό»

Η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία θα αποσαφηνίζει τα ζητήματα που προέκυψαν από την ψήφιση του ν.4722/2020 σχετικά με τις αναστολές συμβάσεων που παρατάθηκαν μέχρι 31/10/20, αλλά και η δυνατότητα αναστολής συμβάσεων μονομερώς από τους εργαζομένους, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (Π.Ο.Ε.Ε.Τ.), κ. Γιώργου Χότζογλου, του Προέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου κ. Νίκου Κοκολάκη και του Σωκράτη Βαρδάκη.

Στην κατεύθυνση αυτή η Π.Ο.Ε.Ε.Τ. προχώρησε σε ανακοίνωση με την οποία καλεί τα αρμόδια Υπουργεία στην επίλυση των παραπάνω ζητημάτων, βάσει της οποίας ο Σωκράτης Βαρδάκης προχώρησε σε κοινοβουλευτικό έλεγχο, καταθέτοντας σχετική αναφορά, καλώντας τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν άμεσα στην υπογραφή της σχετικής Κ.Υ.Α..

Σύμφωνα με την επιστολή της Π.Ο.Ε.Ε.Τ αν και φτάσαμε στο πρώτο 10ήμερο του Οκτώβρη, ακόμα αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό να βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενή και αμήχανη θέση, καθώς δεν γνωρίζουν αν θα τους δοθεί η δυνατότητα αναστολής εργασίας μονομερώς ή αν θα πρέπει να κάνουν αίτηση στον ΟΑΕΔ για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.