Σωκράτης Βαρδάκης: “Αυτό το κράτος καταστολής δεν θα περάσει. Δεν θα κρύψουν έτσι τις ανομίες τους και όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό”

Για την προκλητική σύλληψη των τριών συνδικαλιστών οι οποίοι “σήκωσαν” πανό διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στην οποία περιήλθαν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό τουρισμό, το πρωί έξω από το Μαξίμου αλλά και για το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων μίλησε ο Σωκράτης Βαρδάκης, στο Ράδιο Κρήτη (101,5) και στον Μανόλη Αργυράκη.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης για το περιστατικό της σύλληψης και προσαγωγής στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος του Προέδρου, του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού, και του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας οι οποίοι μετέφεραν την κραυγή αγωνίας χιλιάδων εργαζομένων που θα κάνουν Χριστούγεννα χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα στήριξης είπε χαρακτηριστικά:

«Αυτό το κράτος καταστολής δε θα περάσει. Δε θα κρύψουν έτσι τις ανομίες τους και όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό».
https://bit.ly/3p3g6cd

Για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων ο Σωκράτης Βαρδάκης είπε πως η κατάσταση είναι δραματική και ότι ο κ. Βρούτσης κωφεύει στις επισημάνσεις και στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις τόσο του ίδιου, όσο και όλων όσοι εφιστούν την προσοχή και προτείνουν άμεση ενίσχυση των περιφερειακών υποκαταστημάτων του ΕΦΚΑ, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος ο αριθμός των εκκρεμών συντάξεων μέχρι το τέλος του έτους να αγγίξει τις 400.000.

Σε ότι αφορά τα έξοδα κηδείας, ο Σωκράτης Βαρδάκης ανέφερε ότι, η καθυστέρηση καταβολής τους οφείλεται στην μη έγκριση των πιστώσεων από το υπουργείο, αν και η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί από τα υποκαταστήματα και έχουν εγκριθεί τα ποσά που πρέπει να καταβληθούν.
Για το θέμα κατέθεσε και σχετική ερώτηση προ ημερών.
https://bit.ly/3ahZbhZ

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.