Σωκράτης Βαρδάκης: «Απροστάτευτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό από τα μέτρα της Κυβέρνησης»

Την λήψη μέτρων για τους εποχικά εργαζόμενους σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, με αφορμή και την κοινή επιστολή των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Ρόδου, ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Τα 5 εργατικά κέντρα (Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων και Ρόδου) με επιστολή τους προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αναφέρουν την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στον τουριστικό κλάδο λόγω της εξάπλωση του κορονοϊού και ζητούν να ληφθούν μέτρα για την προστασία των εποχικά εργαζομένων στον κλάδο.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, καταθέτουν προτάσεις όπως:

1. Να δοθεί παράταση στη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, το οποίο να ανέλθει στο ποσό των 718 €, όπως ζητά και η Γ.Σ.Ε.Ε για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση,

2. Να μειωθούν οι προϋποθέσεις για τη χορήγησή του σε όσους εργαζόμενους θα απασχοληθούν σε επιχειρήσεις, που θα πληγούν και δεν θα έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα ένσημα.

Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να επεξεργαστεί έγκαιρα και να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις, ώστε να μην απωλέσουν οι εποχικοί ξενοδοχοϋπάλληλοι το εισόδημά τους, καθώς η τουριστική περίοδος των 3-4 μηνών είναι η μοναδική περίοδος που εργάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες ενός ολόκληρου χρόνου.