Σωκράτης Βαρδάκης: “Αποδεικνύουν με σαφήνεια ότι η αυτή η Κυβέρνηση εξυπηρετεί μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα και επιθυμεί σιγή ιχθύος στους εργασιακούς χώρους”

«Η Ν.Δ. δεν ήρθε για να κτίσει αλλά να γκρεμίσει όλα όσα βήμα βήμα οικοδομήσαμε δημιουργώντας δίχτυ προστασίας για τους εργαζόμενους.

Η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας επέλεξαν να καταργήσουν δύο θετικά μέτρα: αιτιολόγηση των απολύσεων και την συνευθύνη του αναθέτοντος εργολάβου – υπεργολάβου έναντι των εργαζομένων, δηλαδή τα πρώτα θετικά μέτρα υπέρ των εργαζομένων έπειτα από ένα καταιγισμό μέτρων εργασιακής απορρύθμισης τα χρόνια των μνημονίων.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αυτή η Κυβέρνηση λειτουργεί υπέρ μίας κρατικοδίαιτης εργοδοσίας επαναφέροντας την εργασιακή ζούγκλα. 

Ο νόμος Βρούτση αντιβαίνει ακόμα και το άρθρο 24 του αναθεωρημένου ευρωπαϊκού κοινωνικού χάρτη που απαγορεύει την ανέλεγκτη καταγγελία. 

 1. Η κατάργηση των συγκεκριμένων διατάξεων χωρίς τεκμηρίωση και χωρίς διαβούλευση, με αντικοινοβουλευτική μεθόδευση, με νυχτερινή τροπολογία, 5 λεπτά πριν κλείσει η Βουλή

 2. Η θεσμική υποβάθμιση του ΣΕΠΕ

 3. Ο τρόπος που οι εργοδοτικές ενώσεις επιδοκίμασαν με ενθουσιασμό την συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης 

 4. Η λευκή σημαία συνδικάτων 

 Αποδεικνύουν με σαφήνεια ότι η αυτή η Κυβέρνηση εξυπηρετεί μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα και επιθυμεί σιγή ιχθύος στους εργασιακούς χώρους, πράγματι δεξιά κανονικότητα.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.