Σωκράτης Βαρδάκης: «Απαραίτητη η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του κτιρίου που πρόκειται να στεγάσει το Γηροκομείο Βιάννου»

Προχωρήσαμε σε κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης προς το Υπουργείο Εσωτερικών, αναφορικά με τη χρηματοδότηση για ολοκλήρωση του κτιρίου που πρόκειται να στεγάσει το Γηροκομείο Βιάννου.

Σήμερα, υπάρχουν 11 κενά διαμερίσματα στο κτίριο που προορίζεται να στεγάσει το Γηροκομείο Βιάννου, τα οποία χρήζουν τεχνικής στήριξης και εγκατάστασης εξοπλισμού, προκειμένου να μπορούν να είναι λειτουργικά και να χρησιμοποιηθούν από πολίτες.

Ανάμεσα στις εργασίες που απαιτούνται να πραγματοποιηθούν, βάσει τεχνικής έκθεσης της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Βιάννου, είναι εργασίες αποκατάστασης, μονώσεις, χρωματισμοί κ.ά., καθώς και προμήθεια ειδών υγιεινής, εσωτερικών κουφωμάτων και λοιπών επίπλων.

Το ένα τμήμα του κτιρίου, ήδη στεγάζει και λειτουργεί το Κ.Η.Φ.Η. Βιάννου, με στόχο την παροχή ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα, που διαμένουν στην περιοχή, μη δυναμένων να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα και των οποίων τα μέλη του οικογενειακού περιβάλλοντος εργάζονται ή αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταποκριθούν στην φροντίδα του ηλικιωμένου ατόμου.

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Βιάννου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ως συνέπεια των καταστροφών που έχουν υπάρξει από τον φονικό σεισμό που συντάραξε την Π.Ε. Ηρακλείου τον περασμένο Σεπτέμβριο κι έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, με την οποία συνορεύει.

Το Κέντρο στελεχώνουν, Νοσηλευτής, Κοινωνικός Φροντιστής, Οικογενειακός Βοηθός, οι οποίοι μπορούν να συμβάλουν στην κοινωνική φροντίδα πολιτών που έχουν πληγεί από τον σεισμό, ενώ ο Δήμος Βιάννου προτίθεται να διαθέσει δωμάτια της Δομής, για φροντίδα και στέγαση σεισμοπλήκτων, εφόσον ολοκληρωθούν και είναι λειτουργικά.

Για τους λόγους αυτούς καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει, αν προτίθεται να χρηματοδοτήσει τον Δήμο Βιάννου, ώστε να ολοκληρώσει τις εργασίες που απαιτούνται και να προμηθευτεί τον απαιτούμενο εξοπλισμό για να καταστεί το κτίριο που στεγάζει το Κ.Η.Φ.Η. Βιάννου πλήρως λειτουργικό και ταυτόχρονα να καλύψει ανάγκες σεισμοπαθών.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.