Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης μιλάει από το βήμα στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2020 στην Ολομέλεια της Βουλής, Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019. Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2020, η οποία θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία σήμερα το βράδυ. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σωκράτης Βαρδάκης: «Απαράδεκτη κάθε σκέψη μη ανανέωσης της σύμβασης παραχώρησης του Μαρίνα στον Δήμο Ηρακλείου που θα οδηγήσει 30 εργαζόμενους στην ανεργία»

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας να λάβει πρωτοβουλία για την ανανέωση παραχώρησης του καφέ Μαρίνα και του Θεατρικού Σταθμού στον Δήμο Ηρακλείου.

Τόσο ο θεατρικός σταθμός, όσο και το Μαρίνα café, λειτουργούν ως δημοτικές επιχειρήσεις εδώ και 35 χρόνια, αποτελούν σημεία αναφοράς των Ηρακλειωτών και των επισκεπτών του και είναι συνδεδεμένα με τις παιδικές αναμνήσεις όλων. Δεν πρόκειται απλά για επιχειρήσεις παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, αλλά για δυο εστίες συνεύρεσης όλων των γενεών τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Η σημερινή Κυβέρνηση έχει δείξει από τους πρώτους μήνες που έχει αναλάβει την εξουσία τις προθέσεις της για ιδιωτικοποίηση κάθε πρόσφορης υπηρεσίας προς τους πολίτες, με σκοπό φυσικά να ευνοηθούν τα οικονομικά συμφέρονται των λίγων εις βάρος των πολλών. 

Σε αυτό το πλαίσιο, η νέα -υπό διορισμό της κυβέρνησης της Ν.Δ.- διοίκηση του Ο.Λ.Η. Α.Ε., ανακοίνωσε τις προθέσεις της για μη ανανέωση της παραχώρησης προς τον Δήμο Ηρακλείου, τόσο του Κτηρίου που στεγάζεται ο Θεατρικό Σταθμός, όσο και το καφέ Μαρίνα, αμέσως μετά τη λήξη της τρέχουσας.

Αποτέλεσμα αυτής της μη ανανέωσης, μετά από 35 έτη αδιάλειπτης παραχώρησης, είναι οι 30 εργαζόμενοι που απασχολούνται στη Δημοτική Επιχείρηση, να παραμείνουν χωρίς εργασία, αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.

Σκοπός του Ο.Λ.Η. όπως διατείνεται τις τελευταίες μέρες, είναι η παραχώρηση των δομών, μετά από διαγωνισμό, σε ιδιώτες, ώστε ο Οργανισμός να αυξήσει τα έσοδά του.

Ωστόσο, η σύμβαση με ιδιωτική εταιρία, αυτομάτως θα συμπαρασύρει τόσο τους εργαζόμενους που θα οδηγηθούν στην ανεργία, όσο και την τιμολογιακή πολιτική στις υπηρεσίες που παρέχονται, οι οποίες μέχρι σήμερα ήταν προσιτές σε όλο τον κόσμο.

Μάλιστα ο Δήμος Ηρακλείου προχώρησε το 2015 σε ανακαίνιση του χώρου του Μαρίνα café, πετυχαίνοντας την αναβάθμιση του χώρου και των υπηρεσιών, με σκοπό την προσέλκυση ακόμα περισσότερων επισκεπτών.

Οφείλουμε  να προστατεύσουμε τους 30 εργαζόμενους που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι, αν προχωρήσει η παραχώρηση σε ιδιώτες και να σεβαστούμε την ιστορικότητα της πόλης μας και να μην την εμπορευματοποιούμε.