Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΑΚ με αφορμή την Ανανέωση και Τροποποίηση των Περιβαλλοντικών Όρων του έργου «Α/Κ Καρτερός-Επισκοπής»

Σωκράτης Βαρδάκης: «Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου «Α/Κ Καρτερού»

Στη Διαύγεια αναρτήθηκε σήμερα από την Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος η Ανανέωση και Τροποποίηση των Περιβαλλοντικών Όρων του έργου «Α/Κ Καρτερός-Επισκοπής». Με την εξέλιξη αυτή ολοκληρώνεται μια πολύχρονη διαδικασία για την έκδοση των περιβαλλοντικών όρων του έργου και ανοίγει ο δρόμος για την έγκριση της οριστικής μελέτης εφαρμογής από τον Ο.Α.Κ., την ένταξη του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και την δημοπράτηση του έργου.

Με τις τροποποιήσεις που προβλέπονται στην μελέτη του έργου, ολοκληρώνεται η κατασκευή του Α/Κ Καρτερού, ενώ βελτιώνεται η οδική ασφάλεια τόσο των κινούμενων οχημάτων στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.), όσο και των οχημάτων που εισέρχονται σε αυτόν και εξέρχονται από αυτόν.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η κατασκευή του κλάδου Α-Α και μετατόπιση του κλάδου Β-Β κατά 200 μέτρα περίπου, κατασκευή λωρίδας επιτάχυνσης, η οποία θεωρείται αναγκαία για την ομαλή σύνδεση του χώρου του ΚΤΕΟ με το ρεύμα της αρτηρίας προς Άγιο Νικόλαο ενώ μέχρι σήμερα η είσοδος των οχημάτων στην οδική αρτηρία γίνεται απευθείας με σήμανση STOP. Καταργείται ο υφιστάμενος κλάδος εξόδου με κατεύθυνση από Ηράκλειο προς Αγ. Νικόλαο και σχεδιάζεται νέος μονόιχνος κλάδος εξόδου μήκους 342μ περίπου, ο οποίος θα οδηγεί απευθείας στον επαρχιακό δρόμο Ελιάς – Επισκοπής. Προβλέπεται επίσης η αναβάθμιση του παράπλευρου οδικού δικτύου.

Με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών υποβολής της οριστικής μελέτης στον Ο.Α.Κ. και σε συνέχεια της έκδοσης των Περιβαλλοντικών Όρων ο κ. Βαρδάκης ζήτησε και είχε συνάντηση στα γραφεία του Ο.Α.Κ.. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών έργων του Ο.Α.Κ. κ. Γεώργιος Αγαπάκης, ο μελετητής του έργου κ. Παναγιώτης Τονιόλος, ο κ. Χρηστάκης Ιωάννης Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χερσονήσου, ο κος Καραπιπεράκης Γεώργιος Τοπικός Σύμβουλος Επισκοπής καθώς και συνεργάτες και επιβλέποντες μηχανικοί του έργου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε ο μελετητής του έργου κ. Παναγιώτης Τονιόλος θα παραδώσει στον Ο.Α.Κ. την οριστική μελέτη σε ένα μήνα ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης της από το Τεχνικό και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Κ.. Όπως δήλωσε ο κ. Βαρδάκης: «Ένα πάγιο, χρόνιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Επισκοπής για πρώτη φορά αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Είμαι σίγουρος ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται και το έργο θα δημοπρατηθεί».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.