Σωκράτης Βαρδάκης: «Ανεύθυνη και ανίκανη η κυβέρνηση Μητσοτάκη να διαχειριστεί το δεύτερο κύμα πανδημίας»

Ανεκμετάλλευτες οι κλίνες και ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για ΜΕΘ που δώρισαν δεκάδες ιδιώτες.

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τις εκατοντάδες κλίνες ΜΕΘ από δωρεές ιδιωτών, οι οποίες παραμένουν αναξιοποίητες από το Υπουργείο Υγείας κατά την διάρκεια της σκληρότερης κρίσης δημόσιας υγείας, προχώρησαν 44 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία της Θεοδώρας Τζάκρη, την οποία συνυπογράφει ο Σωκράτης Βαρδάκης.

Με ερώτηση και ΑΚΕ οι βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν από τον Υπουργό Υγείας, αν έχουν τεθεί στην διάθεση του ΕΣΥ οι κλίνες και ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για ΜΕΘ που δώρισαν δεκάδες ιδιώτες από το πρώτο ακόμη κύμα της πανδημίας και μέχρι σήμερα και με ποιες στοχευμένες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν και να λειτουργήσουν εύρυθμα οι νέες κλίνες ΜΕΘ.

Επίσης, ζητούν να προσκομισθούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο η αλληλογραφία του Υπουργείου με την εταιρεία DELOITE η οποία συντόνισε αφιλοκερδώς εκ μέρους του Υπουργείου τις δωρεές των ιδιωτών στις ΜΕΘ, η λίστα με τις ολοκληρωμένες δωρεές μέχρι σήμερα και οι αποφάσεις διάθεσης του εν λόγω εξοπλισμού στα επιμέρους Νοσοκομεία, αν υπάρχουν.

Οι ιδιώτες δωρητές – επιχειρήσεις με αίσθημα ευθύνης έσπευσαν να συνεισφέρουν εξοπλισμό αξίας δεκάδων εκατομμυρίων, τον οποίο μάλιστα προμηθεύτηκαν με ταχύτατες διαδικασίες οι ίδιοι ως ιδιώτες, παρακάμπτοντας την αναγκαία κατά τα άλλα γραφειοκρατία του δημόσιου λογιστικού, με σκοπό αφενός μεν να ενισχύσουν την δημόσια υγεία, αφετέρου δε να προφυλάξουν την οικονομία από ένα δεύτερο, καταστροφικό για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, lockdown.

Όπως καταγγέλλουν όμως πολλοί από τους παραπάνω ιδιώτες δωρητές- επιχειρήσεις που απευθύνθηκαν στο Υπουργείο Υγείας προκειμένου να πληροφορηθούν για την τύχη της δωρεάς τους ενημερώθηκαν ότι οι πολύτιμες κλίνες ΜΕΘ και ο λοιπός ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για ΜΕΘ (αναπνευστήρες κλπ) που δώρισαν παραμένει αναξιοποίητος και σκονίζεται στις κεντρικές αποθήκες του Υπουργείου Υγείας κατά την διάρκεια της σκληρότερη κρίσης δημόσιας υγείας που γνώρισε ποτέ η χώρα μας, με αποτέλεσμα ήδη στις αρχές του δεύτερου κύματος της πανδημίας, το ΕΣΥ να βρίσκεται στα όρια του και στις κόκκινες περιοχές να έχει ήδη ανασταλεί το 80% των χειρουργικών επεμβάσεων.

Δυστυχώς, διαπιστώνουμε έλλειψη στρατηγικής και ανευθυνότητα από το Υπουργείο Υγείας σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.