Σωκράτης Βαρδάκης: «Ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης»

Δήλωση για τη συνταγογράφηση των τεστ:

«Αφού οι πολίτες, πλήρωσαν υπέρογκα ποσά από την αρχή της πανδημίας, για διαγνωστικά τεστ και οι εταιρίες κερδοσκόπησαν, όλο αυτό το διάστημα στις πλάτες της κοινωνίας, μετά από έντονη κριτική, παρεμβάσεις και προτάσεις, 8 μήνες από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, η κυβέρνηση προχώρησε σε διατίμηση των τεστ, τέλη Νοεμβρίου του 2020.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, η Κυβέρνηση κατάλαβε επιτέλους, ότι πρέπει να υπάρξουν προληπτικοί έλεγχοι στον συνολικό πληθυσμό.

Αποφάσισε, έστω και καθυστερημένα την παροχή δωρεάν τεστ στα φαρμακεία, ώστε να υπάρχει πληρέστερη εικόνα της κατάστασης, ανταποκρινόμενης όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα και να λαμβάνονται εγκαίρως όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς.

4 Μαρτίου προχώρησα με τη συνυπογραφή 44 βουλευτών στην κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης, καλώντας τον αρμόδιο Υπουργό, να μας απαντήσει αν σκοπεύει να προχωρήσει σε συνταγογράφηση των Rapid Τεστ. 16 μέρες μετά, χωρίς να μας έχει δώσει καμία απάντηση, δίνεται μερική λύση στο πρόβλημα.

Για ακόμα μια φορά, αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση, σε καμία περίπτωση δεν αφουγκράζεται τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων, ούτε υιοθετεί τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αλλά διακατέχεται από πανικό, δρα χωρίς σχέδιο, με τους πολίτες να πληρώνουν την ανικανότητα της.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.