Σωκράτης Βαρδάκης: «Ακόμα δεν έχει καταλάβει η Κυβέρνηση την ανάγκη στήριξης των εργαζομένων στον τουρισμό και συνεχίζει να εμπαίζει το σύνολο των εργαζομένων»

Την ανάγκη στήριξης των εργαζομένων του κλάδου Επισιτισμού – Τουρισμού αναδεικνύει ακόμα μια φορά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Όπως και σε προηγούμενη κοινοβουλευτική του παρέμβαση στις 12 και 18 Μαρτίου ο κ. Βαρδάκης, είχε αναφερθεί αναλυτικά στην ανάγκη στήριξης του κλάδου, καθώς η υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας, έχει θέσει σε κίνδυνο τα εισοδήματα των εργαζομένων στον κλάδο.  

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας στον Επισιτισμό – Τουρισμό, οι κατηγορίες που πλήττονται μέχρι σήμερα και δεν έχουν στηριχτεί ούτε με τις σημερινές ανακοινώσεις της Κυβέρνησης είναι:

  • Εργαζόμενοι που το επίδομα ανεργίας έληξε τον Δεκέμβριο του 2019 αλλά και αυτών που λήγει τον Απρίλιο του 2020 καθώς δεν έχουμε σε όλη την επικράτεια της Χώρας 6μηνη τουριστική σεζόν.
  • Εργαζόμενοι που έλαβαν το ειδικό εποχικό επίδομα καθώς δεν είχαν συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων.
  • Εργαζόμενοι με συμβάσεις μιας ημέρας και εργαζόμενοι που κάνουν δυο μεροκάματα την εβδομάδα κυρίως στον επισιτισμό.
  • Οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης του κλάδου μένουν και αυτοί χωρίς εισόδημα.

Με δεδομένο το γεγονός ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε ούτε θα ξεκινήσει η φετινή τουριστική περίοδος, ο κ. Βαρδάκης ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να μεριμνήσουν ώστε άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο να στηριχτούν εμπράκτως.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.