Σωκράτης Βαρδάκης: «Αδικαιολόγητη η απόφαση αφαίρεσης της Κοινωνιολογίας από τα εξεταζόμενα μαθήματα για εισαγωγή στην τριτοβάθμια.»

Τον προβληματισμό των διδασκόντων του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, σχετικά με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει να αφαιρεθεί η Κοινωνιολογία ως εξεταζόμενο μάθημα στις Πανελλαδικές εξετάσεις, μεταφέρει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς την Υπουργό Παιδείας, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης.

Σύμφωνα με το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Τμήματος Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, παρατίθενται επιχειρήματα τα οποία συνηγορούν στο ότι η χρησιμότητα της Κοινωνιολογίας και η διατήρηση της ακαδημαϊκής προοπτικής της στη μέση εκπαίδευση, αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα, η οποία ευελπιστούμε πως δεν θα υπονομευθεί από βιαστικές επιλογές και ατεκμηρίωτες αποφάσεις. Ελπίζουμε πως η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θα κατανοήσει αυτήν την αναγκαιότητα και θα εναρμονιστεί με τις σύγχρονες διεθνείς παιδαγωγικές αντιλήψεις για το περιεχόμενο της σχολικής γνώσης και της σύνδεσης της με την κοινωνία.

Καλούμε, λοιπόν, την αρμόδια Υπουργό να λάβει υπόψιν της τις παρατηρήσεις του φορέα για το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου της.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.