Σωκράτης Βαρδάκης: «Έχουμε χρέος και ευθύνη να προστατεύσουμε το περιβάλλον»

Με αφορμή την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με εμφανή τον κίνδυνο λειψυδρίας και ερημοποίησης στον τόπο μας, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μας υπενθυμίζει το ατομικό και συλλογικό καθήκον που οφείλουμε να έχουμε για την προστασία και διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

Η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος δεν είναι μια ημέρα εκδηλώσεων, αλλά η ευκαιρία να αναλογιστούμε το αποτύπωμα που αφήνουμε στο περιβάλλον, από τον τρόπο που ζούμε, καταναλώνουμε, αναπτυσσόμαστε.

Είναι μια μέρα που καλούμαστε όλοι και όλες, σε όλα τα επίπεδα να οριοθετήσουμε με όρους βιωσιμότητας τη στάση και τη συμπεριφορά μας 365 μέρες απέναντι στο περιβάλλον, που μαζί με την ιστορία και τον πολιτισμό μας, αποτελεί την πολυτιμότερη κληρονομιά που δανειστήκαμε από τις προηγούμενες γενιές και έχουμε ξεκάθαρο χρέος και ευθύνη να το διαφυλάξουμε για τις επόμενες.

Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει θέμα: «Μαζί στη μάχη εναντίον της ρύπανσης-μόλυνσης από πλαστικά απορρίμματα» αναδεικνύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την μάστιγα της εποχής, που δεν είναι άλλη από το πλαστικό.

Ευρισκόμενοι μπροστά σε μια μεγάλη περιβαλλοντική πρόκληση της εποχής, καλούμαστε να λάβουμε μέτρα και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η χρήση του πλαστικού».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.