Σωκράτης Βαρδάκης «Ένα τεράστιο μπράβο για τον αγώνα και την προσπάθεια που κατέβαλαν όλες οι υποψήφιες και όλοι οι υποψήφιοι στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις – τα όνειρα δεν σταματούν εδώ»

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής των επιτυχόντων των Πανελληνίων Εξετάσεων 2021 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς, μαθήτριες και μαθητές, για την εισαγωγή τους στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγχαρητήρια πολλά αξίζουν στις μαθήτριες και στους μαθητές που προσπάθησαν, αλλά η εισαγωγή τους σε κάποιο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα δεν επετεύχθη. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις, είναι μία δοκιμασία αλλά όχι η τελευταία.

Υποψήφιες και υποψήφιοι κλήθηκαν όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, να δώσουν μεγάλη μάχη, μέσα από Πανελλήνιες Εξετάσεις, για την είσοδό τους, στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα της χώρας.

Μια μάχη, που λόγω των συνθηκών της υγειονομικής κρίσης ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Ταυτόχρονα θα λέγαμε και άνιση, καθώς με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που νομοθέτησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα μέτρο άδικο, που στερεί από τους υποψήφιους τη σημαντικότερη ευκαιρία για φοίτηση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η ανακοίνωση των Βάσεων Εισαγωγής από το Υπουργείο Παιδείας, σηματοδοτεί σήμερα, για μια μερίδα παιδιών – επιτυχόντων  μια σημαντική ευκαιρία. Παράλληλα επιβεβαιώνει τους φόβους που εκφράζαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, καθώς πάνω από 40.000 υποψήφιοι έμειναν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και αρκετά Πανεπιστημιακά Τμήματα χωρίς εισακτέους.

Η νομοθέτηση της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη που ενισχύει τις κοινωνικές ανισότητες, δεν έχει θέση στο ελληνικό δίκαιο και πρέπει να καταργηθεί. Καμία Κυβέρνηση δεν μπορεί να στερεί από ένα παιδί το όνειρο και το δικαίωμα στην εκπαίδευση».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.