Σωκράτης Βαρδάκης: «Έμπρακτη στήριξη του Υπουργείου Εργασίας στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας»

Με αφορμή την τελετή παραχώρησης, χωρίς αντάλλαγμα, χρήσης οικοπεδικής έκτασης ιδιοκτησίας του Ο.Α.Ε.Δ. προς τον Δήμο Ηρακλείου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 28/9/18 στο Δημαρχείο Ηρακλείου, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αποδεικνύει ακόμα μια φορά ότι αφουγκράζεται τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και ικανοποιεί χρονίζοντα αιτήματα προς όφελος των πολιτών.

Συγκεκριμένα, μετά από αίτημα του Δήμου Ηρακλείου το 2005 για παραχώρηση χώρου που άνηκε στον τ. Ο.Ε.Κ. και βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης, το Δ.Σ. του Ο.Α.Ε.Δ. αποφάσισε την έγκριση παραχώρησης προς το Δήμο.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και στην οποία προβλέπεται η δωρεάν παραχώρηση έκτασης 5.154,06 τ.μ. στον οικισμό Εργατικών Κατοικιών, προκειμένου ο Δήμος να κατασκευάσει με δικές του δαπάνες αθλητικό κέντρο, με στόχο την αναβάθμιση της περιοχής της Αγίας Αικατερίνης.

Η σύμβαση χρησιδανείου μεταξύ Ο.Α.Ε.Δ. και Δήμου Ηρακλείου, συντάχθηκε σε εκτέλεση σχετικής Υ.Α. και θα υπογραφεί την Παρασκευή 28/9/18 στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου, από την Διοικήτρια του Ο.Α.Ε.Δ. κα Μαρία Καραμεσίνη και τον Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό.

Με την παραχώρηση αυτή ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Ηρακλείου και της τοπικής κοινωνίας από το 2005, για την αναβάθμιση της περιοχής προς όφελος των οικιστών και των πολιτών.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.