Συνάντηση Σωκράτη Βαρδάκη με την Υπουργό Εργασίας κ. Αχτσιόγλου

Σωκράτης Βαρδάκης: «Έγινε πράξη η κορυφαία δέσμευση προς τον εργασιακό κόσμο»

«Ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή η τροπολογία που προβλέπει πως θα πραγματοποιηθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού. Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2019. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας κάνει πράξη την κορυφαία δέσμευση προς τον κόσμο της εργασίας.»

Αυτό υπογράμμισε σε δήλωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ και Συντονιστής της Επιτροπής παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου του Υπουργείου Εργασίας Σωκράτης Βαρδάκης και συνέχισε:

«Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η επέκταση μέχρι σήμερα 7 κλαδικών συμβάσεων –μεταξύ άλλων και αυτής των εργαζομένων στη ‘βαριά’ βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό– καθώς και η ψήφιση της τροπολογίας που θα οδηγήσει στην αύξηση του κατώτατου μισθού, αποδεικνύουν τη βούληση της Κυβέρνησης που βήμα βήμα προχωρά στην αποκατάσταση της εργασιακής ομαλότητας και της επαναφοράς της αξιοπρέπειας του εργαζόμενου, χωρίς ηλικιακές διακρίσεις.

Αυτοί που το 2012 θεσμοθέτησαν με αλαζονεία και αυταρχισμό τον υποκατώτατου μισθό, αυτοί που μείωσαν τον κατώτατο μισθό κατά 22% και διαμόρφωσαν τον υποκατώτατο μισθό μειωμένο κατά 32%, αντί να αναλογιστούν τα λάθη τους μιλούν σήμερα για φούμαρα της κυβέρνησης.

Ο κόσμος της εργασίας αποκτά και πάλι μέρος της ελευθερίας των διαπραγματεύσεων, αλλά ο δρόμος μέχρι την πλήρη απελευθέρωσή τους είναι μακρύς. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι βλέπουν σήμερα ότι κάτι αλλάζει. Δεν ξεχνούν ποιοι διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό και ισοπέδωσαν τις εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.