Σωκράτης Βαρδάκης: Άμεση επαναπροκήρυξη του Προγράμματος Βιολογικής Γεωργίας – Κτηνοτροφίας

Διαδοχικές συναντήσεις με το Δήμαρχο Ηρακλείου και τον Περιφερειάρχη Κρήτης, είχε σήμερα ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, στα πλαίσια της επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσιρώνη.

Στην συνάντηση με το Δήμαρχο Ηρακλείου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Σωκράτης Βαρδάκης έθεσε το θέμα της ανάγκης εναρμόνισης της διαδικασίας καθορισμού των δημοτικών τελών καθαριότητας σε παραγωγικές μονάδες του πρωτογενή τομέα τόσο σε κεντρικό όσο και τοπικό επίπεδο. Επίσης επιτακτική είναι η ανάγκη άμεσης συνεργασίας των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτική Ανάπτυξης με τις υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου για το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων και την ενίσχυση του δημοτικού κυνοκομείου Ηρακλείου.

Κατα την διάρκεια της συνάντησης του Αναπληρωτή Υπουργού με τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη, τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη και υπηρεσιακά στελέχη, ο κ. Βαρδάκης υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης επαναπροκήρυξης του Προγράμματος Βιολογικής Γεωργίας Κτηνοτροφίας, λαμβάνοντας υπόψιν τις παρατηρήσεις των κρητικών κτηνοτρόφων και καλλιεργητών όπως αυτές ετέθησαν στα πλαίσια της επίσκεψης του κ. Τσιρώνη στην Κρήτη. Επίσης τόνισε για μια ακόμα φορά την αναγκαιότητα ένταξης στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης των μεγάλων αναπτυξιακών υδροαρδευτικών έργων του νομού όπως είναι η εκτροπή του Πλατύ ποταμού και του φράγματος των Αμιρών. Ζήτησε επίσης απο τον Αναπληρωτή Υπουργό και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης την στενή συνεργασία τους, ούτως ώστε να προετοιμαστεί έγκαιρα το πρόγραμμα της δακοκτονίας για την ερχόμενη χρονιά.