Σωκράτης Βαρδάκης: “Άλλη μια τιμωρητική πρακτική της ΝΔ αφήνει εργαζόμενους απροστάτευτους απ’ την εργοδοτική ασυδοσία”

Με αφορμή την ανακοίνωση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας σύμφωνα με την οποία 245 εκατομμύρια θέσεις εργασίας χάθηκαν εξαιτίας της πανδημίας και σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας στα εργασιακά, μίλησε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του 9.8.4 και την Αγγέλα Δουλγεράκη, ο Σωκράτης Βαρδάκης.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης κατηγόρησε την Κυβέρνηση για ανικανότητα σε όλα τα επίπεδα, ενώ υπενθύμισε ότι παρέλαβε γεμάτα ταμεία και θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. “Οι πολιτικές που ακολούθησε η Κυβέρνηση σε καμία των περιπτώσεων δεν βοήθησαν για να αντιμετωπίσουμε τη κρίση της πανδημίας” τόνισε χαρακτηριστικά. Επίσης βάσει των στοιχείων του οικονομικού επιμελητηρίου, υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των ανέργων θα ξεπεράσει τα 2 εκ. στην Ελλάδα.

Επίσης, ο Σωκράτης Βαρδάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα όσων παραμένουν στην αγορά εργασίας, καθώς οι ελαστικές μορφές απασχόλησης έχουν αντικαταστήσει το πλήρες ωράριο, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, εκτός από το φόβο της ανεργίας και τον φόβο της απορρύθμισης των εργασιακών τους σχέσεων.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθώς από την αρχή της πανδημίας, η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζητά τη λήψη εμπροσθοβαρών μέτρων, δηλαδή ενίσχυσης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Επίσης, κατατέθηκαν και άλλες προτάσεις όπως η ενίσχυση του κοινωνικού τουρισμού, της μη επιστρεπτέας προκαταβολής, της εφάπαξ καταβολής 2.000 για κάθε εργαζόμενο και τα άτοκα δάνεια για τις επιχειρήσεις. Ωστόσο η Κυβέρνηση δεν εφάρμοσε καμία από αυτές τις προτάσεις, ενώ το έλλειμα έχει ανέλθει στα 6,6 δις έναντι του στόχου που είχε θέσει η Κυβέρνηση 1,152 δις, ενώ πέρσι το πλεόνασμα ήταν 2,9 δις, αριθμοί που μας προμηνύουν ένα δύσκολο χειμώνα πλέον. Ο Σωκράτης Βαρδάκης αναφέρθηκε στις εκκρεμείς συντάξεις που χαρακτηρίζονται πλέον ως δημοσιονομική βόμβα, αφού περισσότερες από 300.000 έχουν φτάσει οι εκκρεμείς συντάξεις, με κόστος 2,5 δις ευρώ, ενώ αναφέρθηκε και στη διαπίστωση του κ. Ρέγκλιγκ για το θέμα, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην Ελληνική Κυβέρνηση.

Αναφορά επίσης έγινε, σχετικά με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που ψήφισε η Κυβέρνηση, καθώς αναμένεται κατάρρευση των εσόδων του Ε.Φ.Κ.Α. το επόμενο διάστημα και υποχρηματοδότηση του ΟΑΕΔ, αφού οι εισφορές που μειώνονται αφορούν κρατήσεις υπέρ του Οργανισμού. Το σχέδιο Πισσαρίδη, αποτέλεσε το επόμενο σημείο κριτικής, καθώς σύμφωνα με τον Σωκράτης Βαρδάκης προωθεί τον 2ο πυλώνα ασφάλισης, την επικουρική, σε ιδιωτικοποίηση, ενώ “βάζει χέρι” στα αποθεματικά του επικουρικού ταμείου.Τέλος, ο Σωκράτης Βαρδάκης, αναφέρθηκε στην στην υπογραφή της Υ.Α. για εφαρμογή του Μ.Ι. βάσει της οποίας αποκλείονται τα φυσικά πρόσωπα, ενώ και οι επιχειρήσεις χάνουν την ενίσχυση του β’ εξαμήνου του 2019, οπότε και ψηφίστηκε το Μέτρο από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.