Σωκράτης Βαρδάκης:«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ώρα να ξυπνήσει από τον βαθύ του ύπνο και να ακούσει τις κραυγές της εκπαιδευτικής κοινότητας πριν να είναι πολύ αργά»

Με αφορμή την Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν Σύλλογοι εκπαιδευτικών και φοιτητών στο Ηράκλειοο κ Βαρδάκης δήλωσε:

“Είμαστε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, όπως αποτυπώνονται στο νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία. Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι όχι απλά δεν ενδιαφέρεται για τη δημόσια παιδεία, αλλά έχει στόχο τη διάλυση των εκπαιδευτικών δομών και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων που τις διέπουν.

Ενώ η κυβέρνηση είχε νομοθετήσει την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα εν μέσω πανδημίας, άνοιξε ξανά τα σχολεία της πρωτοβάθμιας χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, χωρίς αύξηση του προσωπικού καθαριότητας, ενώ δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε διενέργεια μαζικών τεστ και προγραμματισμό του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, που για άλλη μια φορά αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι.

Αντίληψη που επιβεβαιώνεται και από την αύξηση του ωραρίου των νηπιαγωγών, αλλά και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών που ανήκουν στις 3μηνες συμβάσεις -στις οποίες προχωράει στα μέσα της σχολικής περιόδου και ενώ υπάρχει άμεση ανάγκη για αποσυμφόρηση των τμημάτων.

Χιλιάδες μαθητές ακόμα δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση, την οποία η Δευτεροβάθμια συνεχίζει και στην οποία η Πρωτοβάθμια ενδεχομένως να χρειαστεί να επιστρέψει, ενώ δεν έχει γίνει αναπροσαρμογή της ύλης ώστε να συμβαδίζει με τα νέα δεδομένα.

Την ίδια στιγμή η κα. Κεραμέως και ο κ. Χρυσοχοΐδης φέρνουν για «διαβούλευση» ένα επαίσχυντο νομοσχέδιο διακρίσεων και αστυνομοκρατίας για τα Α.Ε.Ι., χωρίς να υπολογίζουν τις αντιδράσεις των ακαδημαϊκών, των φοιτητών αλλά και της ίδιας της ΕΛ.ΑΣ. Ο κ. Μητσοτάκης παρασυρμένος από την αλαζονεία της μιντιακής του παντοδυναμίας, νομίζει ότι μπορεί να κυβερνά αποφασίζοντας και διατάζοντας. Είναι ώρα να ξυπνήσει από τον βαθύ του ύπνο και να ακούσει τις κραυγές αγωνίας της εκπαιδευτικής κοινότητας πριν να είναι πολύ αργά.”

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα περπατούν, άτομα που χορεύουν, πλήθος, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.