Σωκράτης Βαρδάκης:«Η σημερινή κυβέρνηση επένδυσε στο φόβο και στην καταστολή»

«Η σημερινή κυβέρνηση επένδυσε στο φόβο και στην καταστολή» υπογράμμισε ο Σωκράτης Βαρδάκης, στο ΡΑΔΙΟ Κρήτη (101,5) και στην Ελένη Μπουρμά.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης τόνισε ότι δεν συνέτρεχε κανένας λόγος να κατατεθεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή το νομοσχέδιο, μεσούσης της σχολικής περιόδου.

Το χαρακτήρισε συνολικά ακραία πράξη ιδεοληπτικής εμμονής και εξήγησε γιατί αποτελεί επίθεση στη Δημοκρατία, στο δημόσιο πανεπιστήμιο και στην ελληνική οικογένεια.

Σε ότι αφορά την αστυνόμευση, με παρουσία εντός των πανεπιστημίων ενόπλων ειδικών φρουρών, ο βουλευτής εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του σε κάτι τέτοιο διευκρινίζοντας ότι άλλο φύλαξη και άλλο αστυνομοκρατία.

Για το θέμα της κατάργησης του νόμου του 2018, με τον οποίο το 1% των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση προέρχονται από τα Εσπερινά Λύκεια ο Σωκράτης Βαρδάκης είπε χαρακτηριστικά:

«Το νομοσχέδιο εξομοιώνει τους μαχητές της ζωής, μαθητές εσπερινών ΓΕΛ εργαζομένους, που πραγματικές ανάγκες τους ανάγκασαν να διακόψουν τις εγκύκλιες σπουδές τους σε μικρότερη ηλικία και ενήλικες πια, εργαζόμενοι και συχνά και γονείς, αναζητούν τη δικιά τους ευκαιρία για συνέχιση των σπουδών τους, για να βελτιώσουν την προσωπική και κοινωνική τους υπόσταση, με μαθητές ημερησίων ΓΕΛ. Από αυτήν την κατηγορία των ανθρώπων, η Κυβέρνηση της ΝΔ, επιλέγει να στερήσει το όνειρο και το δικαίωμα στη μόρφωση»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.