Σχολική στέγη, εκπαιδευτικά κενά και οδική ασφάλεια συζητήθηκαν στη συνάντηση του Σωκράτη Βαρδάκη με την Έφη Κουτεντάκη

Τα θέματα της σχολικής στέγης, των κενών που παραμένουν στην εκπαίδευση, αλλά και η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, για το πρόγραμμα προαγωγής κουλτούρας οδικής ασφάλειας σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης, συζητήθηκαν σε συνάντηση του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη και της αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Δια βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Έφης Κουτεντάκη.

Αναφορικά με  την έλλειψη σχολικής στέγης, το πρόβλημα είναι μεγάλο, και χρειάζεται να εξευρεθεί άμεσα λύση, ώστε να ενταχθεί και ο Δήμος Ηρακλείου στη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

Επίσης, στην συνάντηση, συζητήθηκε το θέμα των κενών στην εκπαίδευση τα οποία, μετά και από τη δεύτερη φάση διορισμών αναπληρωτών, δυστυχώς ακόμα παραμένουν, με τον κ. Βαρδάκη να ενημερώνει την κ. Κουτεντάκη ότι έχει προβεί ήδη δυο φορές σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για το συγκεκριμένο θέμα. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι μόνο στην Α’/θμια στο Νομό Ηρακλείου, τα κενά συνολικά είναι 200, με ελλείψεις σε νηπιαγωγούς, δασκάλους, ειδικότητες, παράλληλη στήριξη και ειδική αγωγή.

Για το πρόγραμμα προαγωγής κουλτούρας οδικής ασφάλειας σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης, η κα Κουτεντάκη ενημέρωσε το βουλευτή Σ. Βαρδάκη ότι το έργο θα υλοποιηθεί με την επιστημονική ευθύνη του Εργαστηρίου Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης, σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες κατά το σχολικό έτος 2019-2020 και περιλαμβάνει σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων έρευνα σε ζητήματα προαγωγής της ασφαλούς μετακίνησης στους λειτουργούς της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικά προγράμματα για την κατάρτιση των εκπαιδευτικών Προσχολικής Αγωγής, Α’θμιας και Β’ Θμιας Εκπαίδευσης σε ζητήματα σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων κυκλοφοριακής αγωγής, εκστρατείες ευαισθητοποίησης για την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες της Κρήτης, καθώς και μαθητικές δράσεις για την προαγωγή της ασφαλούς μετακίνησης με τρόπο φιλικό στις μικρές ηλικίες.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.