Σχολεία πολλών ταχυτήτων δημιουργεί το Υπουργείο Παιδείας, λόγω υποστελέχωσης

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την υποστελέχωση του Γυμνασίου Βιάννου, καταθέτοντας με τη συνυπογραφή των συναδέλφων βουλευτών Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη, αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την ανοικτή επιστολή του Συλλόγου Καθηγητών Γυμνασίου Βιάννου, στην οποία αναφέρεται ότι ο αποχαρακτηρισμός του Γυμνασίου της Βιάννου από δυσπρόσιτο, έχει ως αποτέλεσμα την υποστελέχωσή του από εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με την επιστολή (η οποία δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο viannitika.gr), το Γυμνάσιο Βιάννου έχει 116 μαθητές, ενώ το Λύκειο 78 και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που διανύουμε, η στελέχωσή του με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αποδείχτηκε εξόχως δύσκολη κι αυτό διότι το κίνητρο της διπλής μοριοδότησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών έχει εκλείψει πλέον για τα σχολεία της Βιάννου μετά τον αποχαρακτηρισμό τους από δυσπρόσιτα.

Αποτέλεσμα αυτού είναι η άρνηση ανάληψης ευθύνης από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Να σημειωθεί ότι έως τα μέσα Νοεμβρίου το σχολείο υπολειτουργούσε, έχοντας τριάντα τρεις ώρες κενό σε Φιλολογικά μαθήματα, εικοσιτέσσερις ώρες Μαθηματικών, δώδεκα ώρες Αγγλικών, έξι ώρες Μουσικής και ώρες σε Βιολογία και Γεωγραφία.

Το Υπουργείο οφείλει να μεριμνήσει, δίνοντας κίνητρα στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ώστε να μην υπάρχουν σχολεία πολλών ταχυτήτων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Γυμνάσιο Βιάννου που υπολειτουργούσε έως τα μέσα Νοεμβρίου.Δεδομένων των παραπάνω, ζητάμε από την αρμόδια Υπουργό να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προς επίλυση του θέματος και να τους ενημερώσει σχετικά.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.