Συνταξιούχοι κατά Μητσοτάκη «Είστε ο πρωθυπουργός που μας έκλεψε – Μόλις το 27% του συνόλου των συνταξιούχων θα λάβει το πενιχρό επίδομα των 200 ευρώ»

👇 «Εσείς κύριε Μητσοτάκη, είστε ο πρωθυπουργός που μας έκλεψε. Είστε ο πρωθυπουργός που φέρετε ακέραια την ευθύνη για την κατάργηση της 13ης σύνταξης» σημειώνει εμφατικά το Ενιαίο δίκτυο συνταξιούχων.

«Εσείς δεν είστε ο Πρωθυπουργός που φτάσατε την σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους ίση με έναν λογαριασμό της ΔΕΗ; Ντροπή, μόνο ντροπή», αναφέρουν.

‼ Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους συνταξιούχους η ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα σε 676.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Όπως αναφέρει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων σε μία σκληρή του ανακοίνωση, κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι τους «έκλεψε» και ότι με ψίχουλα τους εμπαίζει και τους κοροϊδεύει».

👇 «Ανακοινώσατε με τυμπανοκρουσίες, επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα σε 676.000 χαμηλοσυνταξιούχους (ατομικό εισόδημα 7.200 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα 14.400 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 200.000 ευρώ). Σας υπενθυμίζουμε ότι οι συνταξιούχοι τον Δεκέμβριο του 2021 (στοιχεία Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής) ήταν 2.427.397 άνθρωποι. Αυτό σημαίνει ότι δίνετε ψίχουλα μόλις στο 27% του συνόλου των συνταξιούχων. Δηλαδή, βοήθημα θα λάβει μόνο ο ένας στους τέσσερις» καταγγέλλει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

‼ «Χορηγείτε επίδομα σε όσους εισπράττουν κύριες συντάξεις κάτω από 500 ευρώ το μήνα. Οι υπόλοιποι; Δεν αντιμετωπίζουν οι υπόλοιποι «το τέρας» της ακρίβειας; Ντροπή…Χορηγείτε παροχή, που την κοστολογείτε στα 135 εκατ. ευρώ. Μα, η 13η σύνταξη ήταν πάνω από 1 δισ. ευρώ κύριε Μητσοτάκη!

Πού πήγαν τα υπόλοιπα χρήματα; Στις τσέπες των δικών σας, διορισμένων golden boys; Θα έπρεπε να ντρέπεστε για τα ψίχουλα που δίνετε στους συνταξιούχους. Τέτοιος εμπαιγμός, τέτοια κοροϊδία δεν έχει υπάρξει ξανά», τονίζουν σε άλλο σημείο.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.