Συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΗ ενώνοντας τη φωνή μας για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί, απαξιώνοντας οργανισμούς κοινής ωφέλειας

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την υποστελέχωση της Δ.Ε.Υ.Α.Η., ενόψει και των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών το υπόμνημα του συλλόγου εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α.Η. και όλοι Εργαζόμενοι εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον της Επιχείρησης και την βιωσιμότητα της, λόγω έλλειψης προσωπικού, προχωρώντας σε στάση εργασίας σήμερα.

Στο υπόμνημά τους αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι το δυναμικό της επιχείρησης αποτελείται από 120 εργαζομένους, οι 17 από τους οποίους, σε ειδικότητες απαραίτητες, τελούν υπό καθεστώς συνταξιοδότησης.

Ο Οργανισμός Υπηρεσίας της Επιχείρησης προβλέπει 175 εργαζόμενους για τη διεκπεραίωση των εργασιών της. Η επιχείρηση προσπάθησε να καλύψει κατεπείγουσα κενά πρόσκαιρων και εποχικών υπηρεσιακών αναγκών, με την πρόσληψη συμβασιούχων 8μηνης διάρκειας, ενώ εκχώρησε σημαντικές εργασίες σε ιδιώτες εργολάβους, ενέργεια υψηλού κόστους με χαμηλότερου επιπέδου παροχή υπηρεσίας.

Ως εκ τούτου οι εργαζόμενοι ζητούν να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο η έλλειψη προσωπικού στην επιχείρηση, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αφού οι Δημοτικές Επιχειρήσεις δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διευκολυνθεί το κοινωφελές έργο της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου και να διασφαλιστεί ότι αυτό θα συνεχίσει να γίνεται με γνώμονα την διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τη διοίκηση και τους εργαζομένους, ενώνοντας τη φωνή μας με τη δική τους, παρεμβαίνοντας κοινοβουλευτικά για τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Νοέμβριο, μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο και εργαζομένους της Δ.Ε.Υ.Α.Η., επικεντρωμένη στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Δ.Ε.Υ.Α. μετά τις υπέρογκες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και τις ελλείψεις σε προσωπικό που δυσχεραίνουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων, είχαμε προχωρήσει σε κατάθεση αναφοράς (637/26-11-21) προς τον Υπουργό Εσωτερικών, τις αποφάσεις της 31ης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Δυστυχώς τα αρμόδια Υπουργεία, όπως και στην κοινοβουλευτική μας παρέμβαση τον περασμένο Απρίλιο (5813/9-4-21), κωφεύουν προκλητικά και δεν δίνουν λύσεις. Αναμένουμε τη στάση της πολιτικής ηγεσίας και για την τελευταία κοινοβουλευτική παρέμβασή μας στις 28/2/22.Για μια ακόμα φορά είμαστε παρόντες στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τις κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις, μέχρι να δοθούν λύσεις από την Κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση.

Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να απαξιώσει την υπηρεσία που με τόσο κόπο κρατήσαμε όρθια το 2017, με τις τροπολογίες που είχαμε καταθέσει και έγιναν δεκτές για ρύθμιση των οφειλών της».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.