Συναντήσεις Σωκράτη Βαρδάκη στον Δήμο Μαλεβιζίου

Οι κόμβοι της Αγίας Πελαγίας, ο ημικόμβος της Αχλάδας, η κατάσταση του ιστορικού Ναού του Αγίου Φανουρίου (Παναγίας Ελεούσας) Κιθαρίδας και οι επιπτώσεις της σεισμικής δραστηριότητας του τελευταίου μήνα, αποτέλεσαν βασικά θέματα της συνάντησης με τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου, Μενέλαο Μποκέα και τον Αντιδήμαρχο οικονομικών Γρηγόρη Φασουλάκη.

Σχετικά με τον κόμβο της Αγίας Πελαγίας, όπως με ενημέρωσε ο Δήμαρχος, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού και αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου έως τις 15 Νοεμβρίου. Επίσης, συζητήθηκε η βελτίωση ως προς τη χρήση του ημικόμβου της Αχλάδας και η πρόταση που επεξεργάζεται η δημοτική αρχή, ώστε να μετατραπεί σε ολοκληρωμένο κόμβο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην κατάσταση ιστορικών Ναών, όπως του Αγίου Φανουρίου (Παναγίας Ελεούσας) στην Κιθαρίδα, του οποίου η στατικότητα έχει επιδεινωθεί μετά τους σεισμούς. Ενημέρωσα τον Δήμαρχο για τη σχετική κοινοβουλευτική παρέμβαση στην οποία προχώρησα, καταθέτοντας Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναφορικά με τις απαιτούμενες ενέργειες αποκατάστασης του Ναού.

Επίσης, όπως ενημερώθηκα από τον Δήμαρχος, θα αιτηθεί την κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς αρκετές κατοικίες στο Γάζι και σε άλλες περιοχές έχουν υποστεί ζημιές.

Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο Αντιδήμαρχος, με ενημέρωσαν ότι υπάρχουν μελέτες που θα δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στον Δήμο, αλλά, δυστυχώς όπως τόνισαν, οι χρηματοδοτήσεις είναι περιορισμένες.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.