Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Πετρόπουλο για θέματα λειτουργίας των Υποκαταστημάτων του ΕΦΚΑ

Συναντήσεις Σωκράτη Βαρδάκη σε Υπουργείο Εργασίας και ΕΦΚΑ

Με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Πετρόπουλο Τάσο συναντήθηκε ο Σωκράτης Βαρδάκης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και συντονιστής της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παρουσία του Διοικητή του ΕΦΚΑ, Σέμπου Λάμπρου και της Διευθύντριας Συντάξεων κας Ατάλιαλη Δέσποινας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Βαρδάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη επίλυσης προβλημάτων που παρατηρούνται στα κατά τόπους περιφερειακά υποκαταστήματα, αφορούν κυρίως σε ζητήματα λειτουργίας και τα οποία δυστυχώς επηρεάζουν ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Επιπλέον, ο κ. Βαρδάκης επισήμανε ότι παρά τον μεγάλο αριθμό των εκκρεμών συντάξεων, που παρέλαβε η σημερινή Κυβέρνηση από το 2015 και κατάφερε να περιορίσει αισθητά, υφίσταται ακόμα ανάγκη για επιπλέον επιτάχυνση στην διεκπεραίωση εκκρεμών υποθέσεων συντάξεων κύριων αλλά και επικουρικών που αποδίδονται από τον ΕΦΚΑ.

Ο κ. Βαρδάκης αναφέρθηκε επίσης στις ομάδες εργασίας, οι οποίες προβλέπονται στο νόμο 4611/2019 και κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό να υπογράψει άμεσα την ΚΥΑ που απαιτείται ώστε να συσταθούν και να λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατό, με σκοπό τον κανονισμό συντάξεων.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στις συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλονται τόσο από το Υπουργείο Εργασίας, όσο και από τον ΕΦΚΑ προκειμένου το αμέσως επόμενο διάστημα να εκδοθούν όλες οι αποφάσεις εκκρεμών κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.