Συναντήσεις Σωκράτη Βαρδάκη στον ΟΑΕΔ

Συναντήσεις με τον Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης του ΟΑΕΔ κ. Γιάννη Πάγκαλο, την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΚΠΑ ΟΑΕΔ Ηρακλείου κα Ελευθερία Ζωάκη, τον εκπρόσωπο των μηχανικών του τ. Ο.Ε.Κ. κ. Αντώνη Βασιλείου και τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΟΑΕΔ Κρήτης κ. Νίκο Σπανό, πραγματοποίησε ο Σωκράτης Βαρδάκης.

Στις συναντήσεις, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της λειτουργίας της Υπηρεσίας, καθώς η υποστελέχωση και οι αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα, καθιστούν την εξυπηρέτηση των ανέργων δύσκολη. Συγκεκριμένα, μετά την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, οι άνεργοι αυξάνονται, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι εντάχθηκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας, καλώντας τους ελάχιστους πλέον υπαλλήλους του ΟΑΕΔ, να διεκπεραιώνουν επιδόματα ειδικού σκοπού, άδειες μητρότητας, επιδοτήσεις ανεργίας, κ.λ.π.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εσωτερικός χώρος

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Σπανός, επισήμανε για άλλη μια φορά το έντονο πρόβλημα της υποστελέχωσης της Υπηρεσίας, που προκαλεί δυστυχώς αλυσιδωτά προβλήματα δυσλειτουργίας.

«Η διοίκηση του ΟΑΕΔ μέχρι σήμερα δεν έχει ανταποκριθεί στο σοβαρό θέμα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών, αλλά θέτοντας προθεσμίες, καθιστά ακόμα δυσκολότερη την κατάσταση», δήλωσε ο Σωκράτης Βαρδάκης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους Μηχανικούς του τ. ΟΕΚ, με τους οποίους συζήτησε το πρόβλημα της καταβολής των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, καθώς μετά την απορρόφηση του τ. ΟΕΚ από τον ΟΑΕΔ, ο τελευταίος αρνείται να τις καταβάλει, παρά την βεβαίωσή τους από τον ΕΦΚΑ.

Το γεγονός αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν οι μηχανικοί του τ. ΟΕΚ να πληρωθούν το σωστό ποσό σύνταξης. Ο Σωκράτης Βαρδάκης, δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει συγκεκριμένες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες με σκοπό την επίλυση του ζητήματος.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.