Συναντήσεις με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, παρούσης της αντιδημάρχου Παιδείας, Στέλλας Καλογεράκη – Αρχοντάκη και τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, παρόντος του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκου Συριγωνάκη.

Ενημερωτικές συναντήσεις αναφορικά με την πορεία των απαραίτητων ενεργειών, μετά τον ισχυρό #σεισμό που έπληξε το Αρκαλοχώρι και τους γύρω οικισμούς, πραγματοποιήσαμε με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, παρούσης της αντιδημάρχου Παιδείας, Στέλλας Καλογεράκη – Αρχοντάκη και τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, παρόντος του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκου Συριγωνάκη. Ζήτησα να ενημερωθώ από τη δημοτική αρχή για την τρέχουσα κατάσταση στον Δήμο, μετά τον σεισμό και ιδιαιτέρως για την εικόνα των σχολικών μονάδων. Σύμφωνα με την αρμόδια Αντιδήμαρχο, 2 νηπιαγωγεία θα μετεγκατασταθούν, καθώς κρίθηκαν ακατάλληλα, ενώ 15 δημοτικά χρήζουν άμεσων επισκευών.

Ήδη από Δήμο Ηρακλείου και ΔΕΠΑΝΑΛ έχουν ξεκινήσει ενέργειες για ανάθεση υπεργολαβίας ύψους 300.000 ευρώ για μικροεπισκευές σε σχολεία, ενώ υπάρχει ο σχεδιασμός κατεδάφισης ετοιμόρροπων κτιρίων του Ηρακλείου. Επίσης, όπως ενημερώθηκα από τον κ. Λαμπρινό, μετά την αυτοψία του στις πληγείσες περιοχές, τέθηκε σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης και ο πρώην δήμος Τεμένους, γεγονός που θα επισπεύσει την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.

Από την πλευρά μου, εξέφρασα την ανησυχία μου σχετικά με την επιδείνωση ρηγμάτων στα Ενετικά Τείχη, ελπίζοντας ότι η κήρυξη του κέντρου της πόλης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα επιταχύνει τις διαδικασίες αποκατάστασής τους.Στη συνάντηση με τον κ. Αρναουτάκη, μετέφερα τα σοβαρά προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου και των γύρω οικισμών, καθώς και την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες μετεγκατάστασής τους στους οικίσκους που αναμένονται. Επιπρόσθετα, κατέδειξα την προχειρότητα του σχεδιασμού των κυβερνητικών μέτρων, καθώς είναι αδιανόητο να μην υπάρχει οικονομική μέριμνα για τις πληγείσες επιχειρήσεις που θα κλείσουν για αρκετό διάστημα, αλλά και για τους εργαζομένους τους.Επιπλέον, ενημέρωσα τόσο τον Περιφερειάρχη, όσο και τον Δήμαρχο σχετικά με τις δεσμεύσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή, κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής, αναφορικά με την αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης.

Ο αρμόδιος Υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν μεταβιβάζεται καμία ιδιοκτησία στο ΤΑΙΠΕΔ, καμία ιδιοκτησία στο Υπερταμείο, ενώ υποστήριξε ότι ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ είναι βοηθητικός, καθώς το Ταμείο έχει μία πολύ συγκεκριμένη τεχνογνωσία από όλες τις εργασίες και την αξιοποίηση του Ελληνικού, η οποία θα βοηθήσει στην ωρίμανση του έργου. Επίσης, εξέφρασε την προθυμία του να συνεργαστεί με τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ δήλωσε ότι θα συμπεριληφθούν στον ευρύτερο διάλογο Περιφέρεια, Δήμος και φορείς.Από την πλευρά του ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε ότι η Περιφέρεια, από την πρώτη στιγμή, κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που προέκυψαν από τους σεισμούς στους Δήμους Μινώα – Πεδιάδας, Αρχανών – Αστερουσίων και σε δημοτικά διαμερίσματα άλλων Δήμων.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στη σύμβαση με προϋπολογισμό 1,4 εκατ. ευρώ, που υπεγράφη με σκοπό τη θωράκιση του προσήνεμου μόλου στον Κούλε, γεγονός που θα συμβάλλει στην προστασία του λιμανιού και του Ενετικού Φρουρίου από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.