Συναντήσεις Σ. Βαρδάκη και Δημάρχου Ηρακλείου κ. Λαμπρινού, στα Υπουργεία Οικονομίας και Εσωτερικών για θέματα του Δήμου Ηρακλείου

Συναντήσεις Βαρδάκη στα Υπουργεία Οικονομίας και Εσωτερικών για θέματα του Δήμου Ηρακλείου

Θέματα του Δήμου Ηρακλείου, συζητήθηκαν σε διαδοχικές συναντήσεις που πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός, με την Υφυπουργό Οικονομικών κα Παπανάτσιου και με υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.

Με την κα Παπανάτσιου, συζητήθηκε το θέμα της παραχώρησης κτιρίων στον Δήμο Ηρακλείου, όπως το κτίριο του πρώην Αστυνομικού τμήματος στην Πλατεία Καλλεργών (Λιοντάρια), αλλά και το κτίριο που στεγαζόταν η Τροχαία στην οδό Ταγματάρχου Τζουλάκη. Η κα Παπανάτσιου ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ηρακλείου ότι είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Βαρδάκη και ότι το αίτημα του Δήμου έχει ήδη προχωρήσει αρκετά, ενώ δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα τα παραπάνω κτίρια θα παραχωρηθούν τελικώς στο Δήμο Ηρακλείου.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με Υπηρεσιακούς παράγοντες και στελέχη του Υπ. Εσωτερικών, με σκοπό τη συνεργασία των Υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών, για την άμεση νομοθετική παρέμβαση ως συναρμόδιων Υπουργείων, με σκοπό την ρύθμιση των χρεών της ΔΕΥΑΗ.

Ο κ. Βαρδάκης πρότεινε, τις επόμενες ημέρες να κατατεθεί τροπολογία, που θα επιλύει συνολικά το τεράστιο αυτό ζήτημα, καθώς προκαλεί εδώ και αρκετά χρόνια τεράστια προβλήματα στην λειτουργία της Επιχείρησης.