Συνέντευξη του Σ.Βαρδάκη στο Ράδιο Κρήτη (101.5) για το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Νοσοκομείων

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε ο Σωκράτης Βαρδάκης στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη (101.5), για την κατάσταση των χειρουργείων στα νοσοκομεία του νομού, και του χρόνου αναμονής των ασθενών, καθώς συνολικά στην Κρήτη 10.490 ασθενείς περιμένουν να χειρουργηθούν, ενώ στο νομό Ηρακλείου στη λίστα του Βενιζελείου αναμένουν 2.460 και στου ΠΑΓΝΗ 5.235 ασθενείς.

Παράλληλα ο Σωκράτης Βαρδάκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τις παροχές υγείας, μέσω ΣΔΙΤ, ξεκινώντας από την μετατροπή νοσοκομείων σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, ενώ σήμερα εν μέσω πανδημίας, αντί να ενισχύσει τις δημόσιες δομές ώστε να εντατικοποιήσουν τα τεστ για τον κορωνοϊό, δηλώνει αδυναμία προμήθειας αντιδραστηρίων (π.χ. Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας).

Αναφέρθηκε επίσης στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση που με ακόμα 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει πως προτίθεται να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης αναισθισιολόγων στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.