Συνέντευξη του Σωκράτη Βαρδάκη στο ράδιο 9.84 και την δημοσιογράφο Αγγέλα Δουλγεράκη για την Παγκόσμια ημέρα για τα Δικαιώματα του παιδιού

Τρομάζουν τα νούμερα για τα κακοποιημένα παιδιά – Ελάχιστες οι πρόνοιες της πολιτείας

Στην συνέντευξή του ο κ. Βαρδάκης μεταξύ άλλων ανέφερε:

Ευθύνη όλων μας η διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών. Τα στοιχεία σοκάρουν. Και είναι μόνο στοιχεία για περιπτώσεις κακοποίησης που καταγγέλλονται! Αν σκεφτεί κάποιος ότι μόνο μία στις 10 περιπτώσεις γνωστοποιούνται, καταλαβαίνουμε όλοι πόσα ακόμα πρέπει να κάνουμε ως πολιτεία και ως κοινωνίας για την προστασία των παιδιών.

Στη συνέχεια, μετά από ερώτηση της κ. Δουλγεράκη για το προσφυγικό, ο κ. Βαρδάκης υπεραμύνθηκε της πολιτικής της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά την υποδοχή ανήλικων προσφυγόπουλων τονίζοντας: “Η Ελλάδα έδειξε την ευαισθησία της προς αυτή την κατεύθυνση τα προηγούμενα χρόνια με το θέμα των προσφυγόπουλων και όχι μόνο“, ενώ αναφορικά με την γενικότερη διαχείρηση του προσφυγικού σημείωσε: “Σε ότι αφορά τις κλειστού τύπου δομές για τους πρόσφυγες και μετανάστες που οδηγούν στη γκετοποίηση, δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση. Το θέμα αφορά όλη την Ευρώπη και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.