Συνέντευξη Σ.Βαρδάκη στο Ράδιο Κρήτη (101.5) για το πρόβλημα των οδηγών τουριστικών λεωφορείων

Για τις απολύσεις στον κλάδο των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, μίλησε ο Σωκράτης Βαρδάκης στο Ράδιο Κρήτη (101.5) στην εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης αναφέρθηκε στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων οδηγών την προηγούμενη τουριστική περίοδο που διήρκεσε περισσότερους από 4,5 μήνες, ζητώντας να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, χωρίς καμία διεκδίκηση αυξήσεων.

Σήμερα, εν μέσω πανδημίας, οι εργοδότες του κλάδου, αν και έχουν επιδοτηθεί για την οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί από την αρχή της πανδημίας, προχωρούν σε απολύσεις χωρίς την καταβολή αποζημίωσης.

Σύμφωνα με τον Σωκράτη Βαρδάκη, οι απολύσεις είναι παράνομες εν μέσω πανδημίας, ενώ η αιτιολογία από την πλευρά των εργοδοτών, ότι προχώρησαν πρώτα σε μείωση στόλου και συνεπώς δεν υποχρεούνται σε καταβολή αποζημίωσης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, καθώς αυτό, όπου έχει υλοποιηθεί, περιλαμβάνει ένα μικρό ποσοστό του στόλου των λεωφορείων.

Παράλληλα ο Σωκράτης Βαρδάκης τόνισε ότι θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους του τουρισμού – επισιτισμού που κλήθηκαν να ζήσουν άλλοι με 400, άλλοι με 534 και άλλοι χωρίς κανένα ευρώ, όλο το προηγούμενο διάστημα και κάλεσε τις εργοδοτικές ενώσεις να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με σκοπό να υπογραφούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για την νέα τουριστική περίοδο.

Για το θέμα των απολύσεων, ο Σωκράτης Βαρδάκης αναφέρθηκε και στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του και την συνυπογραφή 40 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με την οποία καλούν τον Υπουργό Εργασίας να απαντήσει αν πράγματι οι απολύσεις στην κλάδο των οδηγών είναι παράνομες και αν σκοπεύει να αποκαταστήσει την νομιμότητα άμεσα.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.