Συνέντευξη Σ. Βαρδάκη στο Ράδιο Κρήτη (101.5) για το επερχόμενο νομοσχέδιο των εργασιακών σχέσεων

Σχετικά με το εργασιακό νομοσχέδιο και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, μίλησε στο Ράδιο Κρήτη (101.5) και την Ρένα Σημειαντωνάκη ο Σωκράτης Βαρδάκης.

«Η συμμετοχή του κόσμου και ειδικά των νέων στις απεργιακές κινητοποιήσεις καταδεικνύει την αντίδραση της κοινωνίας ενάντια στο εργατοκτόνο νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Βαρδάκης. Επιπλέον αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα, εργαζομένων οι οποίοι αν εργάζονται σήμερα υπερωριακά πέραν του 40ωρου ανά εβδομάδα, λαμβάνουν προσαύξηση στο μισθό τους, η οποία με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη καταργείται.

Επίσης, ο Σωκράτης Βαρδάκης αναφέρθηκε σε παραδείγματα εργαζομένων που καλύπτονται από Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις επιπτώσεις που θα έχει αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, καθώς τότε θα προβλέπεται ατομική σύμβαση εργασίας με μείωση στο μισθό πάνω από 30% σε σχέση με τις αποδοχές που καταβάλλονται σήμερα. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάργηση του ουσιαστικού ρόλου του Σ.ΕΠ.Ε., με την μετατροπή του σε μία Ανεξάρτητη Αρχή, η οποία όμως θα αποσυνδεθεί από το Υπουργείο Εργασίας, γεγονός που εγείρει και συνταγματικό ζήτημα.

Τέλος ο Σωκράτης Βαρδάκης αναφέρθηκε στις νομοθετικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία των εργαζομένων, όπως η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, η αύξηση του κατώτατου μισθού, κ.ά.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.