Συνέντευξη Σ. Βαρδάκη στο Ράδιο Κρήτη για τις πολύμηνες αναμονές στα χειρουργεία

Για την πορεία των εμβολιασμών στην Κρήτη και ειδικά στο νομό Ηρακλείου, αλλά και για τις πολύμηνες καθυστερήσεις χειρουργείων που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών, μίλησε ο Σωκράτης Βαρδάκης, στο Ράδιο Κρήτη (101.5) και στον Μανόλη Αργυράκη.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης επισήμανε ότι οποιαδήποτε αποτυχία λόγω των καθυστερήσεων και των παραλήψεων της κυβέρνησης σε σχέση με τους εμβολιασμούς, αποδίδεται επί σκοπόν στην ατομική ευθύνη των πολιτών.

Στηλίτευσε το γεγονός πως όλα όσα προτείνονται εδώ και πολύ καιρό για άνοιγμα περισσότερων εμβολιαστικών κέντρων και για κινητές μονάδες, και θεωρούνταν ανεδαφικά από την κυβέρνηση, σήμερα μετά από εγκληματική καθυστέρηση, αναγγέλλονται.

Για το θέμα των πολύμηνων καθυστερήσεων προγραμματισμένων χειρουργείων ο Σωκράτης Βαρδάκης τόνισε ότι, σύμφωνα με καταγγελίες, στο Βενιζέλειο νοσοκομείο 8 αίθουσες χειρουργείων παραμένουν ανενεργές, ενώ δεν έχει γίνει κανένα τακτικό χειρουργείο τους τελευταίους 8 μήνες!

Ήδη υπήρξαν κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για το θέμα, με Ερώτηση προς τον Αρμόδιο Υπουργό (25/9/20), αναφορικά με την έλλειψη αναισθησιολόγων στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας και με Αναφορά στις 2/10/20 της επιστολής 100 ειδικευόμενων αναισθησιολόγων σχετικά με τον αποκλεισμό αναισθησιολόγων στην 7η Υ.Π.Ε. από την προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ.

Πολλοί ασθενείς αναγκάζονται λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας τους, να στραφούν σε ιδιωτικές κλινικές, πληρώνοντας τεράστια ποσά για να χειρουργηθούν, ενώ θα μπορούσαν να χειρουργηθούν δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία.

Αυτή η κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει τη σημασία του κοινωνικού κράτους και να σταματήσει επιτέλους να παίζει με τη ζωή των πολιτών. Το πρόβλημα φυσικά δε λύνεται με μετακινήσεις γιατρών αναισθησιολόγων, αλλά με μόνιμες προσλήψεις.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.