Συνέντευξη Σ.Βαρδάκη στον Politica 89.8 για την ανάρτηση των δασικών χαρτών

Μιλώντας στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη, ο Σωκράτης Βαρδάκης υποστήριξε μεταξύ άλλων πως οι δασικοί χάρτες προβληματίζουν την Κρήτη.Ο Σωκράτης Βαρδάκης, αναφέρθηκε στην συνάντηση που πραγματοποίησε με την διοικήτρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στην οποία συζητήθηκε το θέμα των δασικών χαρτών, καθώς όπως εξηγεί, στις αναρτήσεις των δασικών χαρτών για το νησί, υπάρχουν λάθη και παραλείψεις που θα δημιουργήσουν ανασφάλεια και μεγάλη ταλαιπωρία, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους πολίτες και τον πρωτογενή τομέα. Μάλιστα, επιτακτική θεωρεί την παράταση μέχρι τα τέλη του 2022 προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων και την διασφάλιση ότι δεν θα θιγούν δικαιώματα και επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Οι δασικοί χάρτες ταλανίζουν τη χώρα μας εδώ και 40 περίπου χρόνια και είναι βέβαιο ότι θα συμβάλουν στην τακτοποίηση των χρήσεων γης. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιτάχυνε την υλοποίησή του και δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση της ΝΔ με νομοθετικές παρεμβάσεις να ακυρώνει ακόμα και τους κυρωμένους δασικούς χάρτες. Προς αυτή την κατεύθυνση, ζήτησα άλλωστε από τη Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να υπάρξει ενδελεχής και πλήρης ενημέρωση μέσω των Δήμων, προς τους πολίτες, ώστε όποιος έχει αντιρρήσεις, να μπορέσει έγκαιρα να τις επιλύσει», δήλωσε ο Σωκράτης Βαρδάκη.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.