Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης μιλάει από το βήμα στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2020 στην Ολομέλεια της Βουλής, Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019. Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2020, η οποία θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία σήμερα το βράδυ. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Συνέντευξη Σ. Βαρδάκη στον 9.84 για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα και τις υποσχέσεις Βορίδη.

Για τις εξαγγελίες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τον πρωτογενή τομέα, οι οποίες παρέμειναν υποσχέσεις, μίλησε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του 9.84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη ο Σωκράτης Βαρδάκης.

Αν και όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις προς το Υπουργείο, παρεμβάσεις των εκπροσώπων των παραγωγών και ασκήθηκε πίεση με κάθε μέσο, οι παραγωγοί δεν έλαβαν τελικά καμία βοήθεια παρά τις μεγάλες καταστροφές που έχουν υποστεί, υπογράμμισε ο Σωκράτης Βαρδάκης.

Ακόμα και μετά από τρεις επισκέψεις του ίδιου του Υπουργού σε Ηράκλειο και Σητεία τα όσα εξαγγέλθηκαν παρέμειναν υποσχέσεις.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης επισήμανε ενδεικτικά τις εξαγγελίες για ενίσχυση 10 εκ. ευρώ για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, όταν μόνο στην Κρήτη η ζημία υπερβαίνει τα 100 εκ. ευρώ, αλλά και την ενίσχυση των 4 ευρώ ανά πρόβατο ή αίγα τα οποία ποτέ δεν έφτασαν στους παραγωγούς. Τόνισε ότι καμία ενίσχυση δεν πήραν έως αυτή τη στιγμή αγρότες, αλιείς, κτηνοτρόφοι.

Υπάρχουν παραγωγοί οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και τις ασφαλιστικές εισφορές τους. Επιπρόσθετα, προερχόμενοι από μία ήδη κακή για την παραγωγή προηγούμενη χρονιά, δεν έχουν τους πόρους για να στηρίξουν την νέα παραγωγική περίοδο.

Τέλος ο Σωκράτης Βαρδάκης είπε ότι θα συνεχίσει να πιέζει με όσα μέσα διαθέτει, έως ότου να γίνει σαφές στον Υπουργό ότι πρέπει να ενισχυθεί άμεσα ο πρωτογενής τομέας, ιδίως φέτος που και ο άλλος βασικός πυλώνας της οικονομικής μας ανάπτυξης, ο τουρισμός, κατέρρευσε.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.