Συνέντευξη Σ. Βαρδάκη στον 9.84 για την Κεραλιμενιώτισσα, τον Άγιο Μηνά και τη στήριξη του πρωτογενή τομέα

Για το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών του ναού της Κεραλιμενιώτισσας, στην Ψαρή Φοράδα, την πρόοδο των εργασιών στο Ναό του Αγίου Μηνά, αλλά και για την απουσία στήριξης του πρωτογενούς τομέα από την κυβέρνηση, μίλησε στον 9.84 και στην κα Αγγέλα Δουλγεράκη, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης.

• Ο κ. Βαρδάκης περιέγραψε την τυπική διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από την αρμόδια Υπουργό( η οποία στάλθηκε σήμερα), ώστε να δημοπρατηθεί το έργο από την Περιφέρεια Κρήτης άμεσα και να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης και αναστήλωσης του Ναού της Κεραλιμενιώτισσας.

• Για τις εργασίες στον Ναό του Αγίου Μηνά, ο βουλευτής ενημέρωσε ότι τελείωσαν οι εργασίες αποκατάστασης των εργασιών του καμπαναριού και πως το 1ο δεκαήμερο του Ιουνίου αναμένεται τεχνικό κλιμάκιο, για να προχωρήσει η αντιμετώπιση των προβλημάτων στατικότατος του ναού.

• Σε σχέση με τον πρωτογενή τομέα ο κ. Βαρδάκης τόνισε ότι εξαιρέθηκε από οποιαδήποτε μέτρα στήριξης εξήγγειλε η κυβέρνηση και ότι ο φάκελος που συντάχθηκε προς την Ε.Ε. δεν αναμένεται να ξεκλειδώσει τα ποσά που χρειάζονται για τη στήριξη των παραγωγών. Υπάρχουν όμως άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ε.Ε., όπως επίσης και κρατικές ενισχύσεις, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Παρά τις επίμονες και συνεχείς παρεμβάσεις, κοινοβουλευτικές αλλά και φορέων, όχι μόνο δεν υπήρξαν κινήσεις στήριξης προς τον πρωτογενή τομέα, αλλά υπήρξε το φαινόμενο να μείνουν αδιάθετα τα εγχώρια προϊόντα κάτι το οποίο έγινε ακόμα πιο εμφανές κατά την περίοδο του Πάσχα, τόσο σε ότι αφορά τα αγροτικά όσο και τα κτηνοτροφικά προϊόντα, λόγω της έλλειψης των απαιτούμενων ελέγχων από τη μεριά της πολιτείας.

Ιδιαίτερα ο πρωτογενής τομέας, οι κτηνοτρόφοι, οι αγρότες και ιδιαίτερα οι ελαιοπαραγωγοί, έχουν δεχθεί πολύ βαρύ πλήγμα. Και παρά το γεγονός ότι σήμερα γίνεται η τέταρτη στη σειρά κοινοβουλευτική παρέμβαση για θέμα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, συγκεκριμένα για καταστροφές της παραγωγής από φυσικά φαινόμενα, το Υπουργείο εξακολουθεί να μην απαντά.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.