Συνέντευξη Σ. Βαρδάκη στον 9.84 για τα εργασιακά

“Ισοπεδωτικό νομοσχέδιο, αυτό του κ. Χατζηδάκη με διατάξεις για τα εργασιακά που ούτε η Τρόϊκα δεν είχε τολμήσει να εισηγηθεί” είπε ο Σωκράτης Βαρδάκης στον 9.84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης τόνισε ότι το πιο οδυνηρό όσων έρχονται, κατά κοινή ομολογία, είναι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας και η ατομική σύμβαση. Η συνταγή που ακολουθεί η κυβέρνηση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, με μείωση του μισθολογικού κόστους έχει κριθεί ήδη από το 2013 αποτυχημένη, σύμφωνα και με τα λεγόμενα της κας Λαγκάρντ.

Η επί της ουσίας μείωση των μισθών δε δημιουργεί σε καμία περίπτωση ανάπτυξη. Ήδη από τον Ιούλιο του 2019 η κυβέρνηση ξήλωνε λίγο λίγο τα εργασιακά δικαιώματα.

“Δεν πλειοδοτούμε” είπε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Βαρδάκης. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τα εργασιακά είναι η επαναφορά όλων εκείνων που ήδη είχαν ψηφιστεί το 2018 και 2019 για την προστασία του κόσμου της εργασίας, όπως ο βάσιμος λόγος απόλυσης, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και η επεκτασιμοτητά τους και ακόμα περισσότερα, όπως κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ και πιλοτική εφαρμογή του 35ωρου χωρίς μείωση μισθού.

Σε ότι αφορά τα επίπεδα ανεργίας στην Κρήτη, ο Σωκράτης Βαρδάκης αναρωτήθηκε: “Ποιος θα φανταζόταν ποτέ ότι η Κρήτη θα ήταν στην τρίτη θέση μεταξύ των Περιφερειών σε ανεργία, όταν την σκληρή εποχή των μνημονίων η ανεργία κυμαινόταν στο 10% έναντι του 27% που υπήρχε στην υπόλοιπη Ελλάδα”.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.