Συνέντευξη Σωκράτη Βαρδάκη στο TV Creta

Ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης σε συνέντεξή του στην τηλεόραση του TV CRETA, και στο Δημοσιογράφο Σωτήρη Μεταξά, μίλησε για την αναστολή λειτουργίας των 37 πανεπιστημιακών σχολών, για το ρεκόρ ανεργίας τον Οκτώβρη, για το ΒΟΑΚ και για το σκάνδαλο Novartis.

Για την απόφαση της κας Κεραμέως σχολίασε:

«Με μόνο στόχο την αποδόμηση του έργου της προηγούμενης κυβέρνηση και δρώντας απροκάλυπτα υπέρ της ιδιωτικής εκπαίδευσης, η κα Κεραμέως αιφνιδιαστικά προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας 37 πανεπιστημιακών σχολών και τμημάτων, μεταξύ αυτών οι 6 στην Κρήτη, στο Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Κάποιες από αυτές τις σχολές ήδη λειτουργούσαν, κάποιες αναβαθμίζονταν και κάποιες θα λειτουργούσαν εντός του 2020-2021. Μια άστοχη κίνηση και βιαστική, καθώς δεν υπολογίστηκε ούτε τι θα γίνει με τους φοιτητές που ήδη φοιτούν σε κάποιες από αυτές τις σχολές, ούτε σεβάστηκαν τον προγραμματισμό μαθητών λυκείου, οι οποίοι προετοιμάζονταν για κάποιες από αυτές.

Την απόφαση αυτή, της αναβάθμισης και ίδρυσης νέων πανεπιστημιακών τμημάτων, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χαιρέτησε σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που δρουν επί σκοπόν, καθώς ήταν προϊόν χρόνιας μελέτης ειδικής επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας. Γεγονός που ακυρώνει τους ισχυρισμούς περί προχειρότητας από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.»

Σε σχέση με τα εργασιακά ζητήματα ο κ. Βαρδάκης τόνισε πως «οι συνέπειες των πρώτων νομοσχεδίων της κυβέρνησης ήταν άμεσες. Συγκεκριμένα, η μη αιτιολογημένη απόλυση, η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και του θεσμού της διαμεσολάβησης ουσιαστικά επιτρέπουν μαζικές απολύσεις.

Έτσι, τον Οκτώβρη είχαμε ρεκόρ ανεργίας με 126.000 απολύσεις εργαζομένων και έκρηξη των ελαστικών μορφών απασχόλησης.»         

Για το θέμα του ΒΟΑΚ ο βουλευτής είπε πως «κανένας πλέον δε μπορεί να κοροϊδεύει τον Κρητικό λαό για ένα έργο που δικαιούται, ούτε να κατηγορούν όσοι 40 χρόνια δεν έκαναν τίποτα, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που εντός τετραετίας παρουσίασε τον σχεδιασμό του έργου. Σχολίασε ότι υπάρχει διάσταση απόψεων στην ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, καθώς σε συνάντησή του με τον κ. Κεφαλογιάννη υπήρξε διαβεβαίωση ότι δε θα απεμπολήσουν τίποτα από το σχεδιασμό της προηγούμενης κυβέρνησης σε σχέση με το έργο.

Επιπρόσθετα, ακόμα και ο κος Καραμανλής τελικά στη βουλή παρουσίασε ένα σχεδιασμό σε τρία μέρη, σε τρία μέρη είχε κατατμηθεί το έργο και από τον κ. Σπίρτζη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε  ήδη ξεκινήσει τη δεύτερη διαγωνιστική διαδικασία, κάτι που αποδεικνύει ότι και χάραξη υπήρχε και πρόταση χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Τέλος Νοέμβρη περιμένουμε κλιμάκιο του Υπουργείο Μεταφορών για την παρουσίαση του σχεδιασμού και χρηματοδότησης του κομματιού Άγιος Νικόλαος- Χανιά, σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη.»

Για το σκάνδαλο Novartis ο κος Βαρδάκης ανέφερε ότι «το Συμβούλιο Δικαστών δεν βρήκε ούτε καν ενδείξεις για την παρέμβαση του κ. Παπαγγελόπουλου στο έργο της δικαιοσύνης.»

Αντισυνταγματική χαρακτήρισε την απόφαση απομάκρυνσης από την προανακριτική επιτροπή των Τζανακόπουλου, Πολάκη.

Το σημαντικό τόνισε ότι είναι να κληθεί να καταθέσει ο κ. Φρουζής στη δικαιοσύνη, λόγω της θέσης του στην εταιρία. Και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα υπάρξει δικαστική απόφαση που θα δικαιώνει την προηγούμενη κυβέρνηση.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.