Συνέντευξη Σωκράτη Βαρδάκη στο TV Creta για τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας κατά την υγειονομική κρίση

Για την αρνητική εξέλιξη στους περισσότερους κλάδους της οικονομίας, λόγω πανδημίας, αλλά και μη ουσιαστικής στήριξης των εργαζομένων και επαγγελματιών από την κυβέρνηση, μίλησε ο κ. Βαρδάκης σε τηλεοπτική εκπομπή του TV Creta και στους δημοσιογράφους Αντιγόνη Ανδρεάκη και Χάρη Λεοντάκη. 

Ο κ. Βαρδάκης τόνισε ότι η κοινωνία δε μπορεί να σηκώσει άλλο βάρος, δεν αντέχει μια ασφυκτική οικονομική πολιτική και υπενθύμισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εμπροσθοβαρή μέτρα ύψους 25 δις ευρώ, ώστε να στηριχθεί άμεσα η κοινωνία και η οικονομία.  Αν και ο πρωθυπουργός στη Βουλή μίλησε για μέτρα που ήδη πάρθηκαν, ύψους 23 δις, δεν εξήγησε πού και πώς κατευθύνθηκαν αυτά τα χρήματα, καθώς έχουν μείνει εκτός μέτρων στήριξης αγρότες, κτηνοτρόφοι, μακροχρόνια άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, καλλιτέχνες. 

Σε ότι αφορά τον τουρισμό, τα προβλήματα για επιχειρήσεις και εργαζόμενους τείνουν να γίνουν δυσεπίλυτα, αφού η κυβέρνηση δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες στήριξης του κλάδου. Σε αυτό θα πρέπει να συμβάλει και η Ε.Ε.  Οι εργαζόμενοι σε κλάδους των οποίων οι συλλογικές συμβάσεις εκκινούσαν την 1η Μαΐου είναι απροστάτευτοι, καθώς δεν προβλέφθηκε να ενταχθούν στο μετρό αναστολής εργασίας. 

Ο κ. Βαρδάκης υπογράμμισε ότι οι Π.Ν.Π. της ντροπής, διασφαλίζουν τον αριθμό των εργαζομένων ανεξάρτητα από το αν θα συνεχίσουν οι ίδιοι εργαζόμενοι που απασχολούνταν και πριν στις επιχειρήσεις και φέρνουν μειώσεις μισθών στο 50% και εκ περιτροπής απασχόληση. 

Τέλος ο κ. Βαρδάκης στηλίτευσε τόσο το θέμα διαχείρισης της νομής της διαφημιστικής δαπάνης του “Μένουνε Σπίτι” με τον αρχικό αποκλεισμό των Περιφερειακών ΜΜΕ, όσο και τη διαχείριση στο θέμα των προστατευτικών μασκών αλλά και των απευθείας αναθέσεων.

Δείτε τη συνέντευξη:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.