Συνέντευξη Σωκράτη Βαρδάκη στο Ράδιο Κρήτη (101.5) για τις εργασίες αποκατάστασης του Αγίου Μηνά

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και τον δημοσιογράφο Μανόλη Αργυράκη, ο Σωκράτης Βαρδάκης μίλησε για τις εργασίες αποκατάστασης του Ι.Ν. Αγίου Μηνά.

Για την αναστήλωση του ναού του Αγίου Μηνά ο κ. Βαρδάκης ανέφερε:

Προχωρούν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγίου Μηνά, μετά και τις μελέτες του Υπουργείου Πολιτισμού και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Σε ότι αφορά το Εξωτερικό του Ναού έχουν ήδη εξασφαλιστεί οι απαιτούμενοι πόροι από την περιφέρεια Κρήτης και οι εργασίες αναστήλωσης θα ξεκινήσουν άμεσα.

Σε ότι αφορά το εσωτερικό του, το Πολυτεχνείο έχει ήδη ολοκληρώσει τις μελέτες και αναμένεται η προγραμματική σύμβαση μεταξύ πολυτεχνείου, Υπουργείου πολιτισμού και Περιφέρειας για να προχωρήσουν οι απαιτούμενες  εργασίες.

Η Αρχιεπισκοπή Κρήτης και ιδιαίτερα ο Ι.Ν. Αγίου Μηνά, πολιούχου της πόλης του Ηρακλείου, στηρίζει το γηροκομείο και άλλες δομές της πόλης και παρά την κρίση προσπαθεί να ανταπεξέλθει σε αυτό το έργο.

Μετά το πέρας της λιτανείας του ιερού λείψανου του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ηρακλείου, ο κ. Βαρδάκης δήλωσε: “Ας ευχηθούμε του χρόνου τέτοια μέρα ο Ναός να μην είναι λαβωμένος“.

Ακούστε αναλυτικά την συνέντευξη:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.