Συνέντευξη Σωκράτη Βαρδάκη στο Ράδιο 9.84 για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Τα επιμελητήρια Κρήτης οφείλουν να πάρουν θέση σε σχέση με την απόφαση του Υπουργού, για την εκ νέου εκπόνηση  μελέτης για την πλήρη ένταξη του νησιού στο Μ.Ι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Σωκράτης Βαρδάκης στο ραδιόφωνο του 98.4 και στη δημοσιογράφο Αγγέλα Δουλγεράκη, συζητήθηκαν οι εξελίξεις για την ένταξη της  Κρήτης στο μέτρο του Μ.Ι.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «με το άρθρο 14 του ν.4606/19 τον οποίο ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση, εντάχθηκε το νησί στο μέτρο του Μ.Ι., για κτηνοτροφικά, αγροτικά και εμπορικά προϊόντα, ως ένα πρώτο βήμα, με σκοπό σε δεύτερο χρόνο να επεκταθεί το μέτρο σε επιβατικό κοινό, καύσιμα κλπ.

Η απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, τόσο σε τηλεφωνική επικοινωνία, όσο και κατόπιν απάντησής του σε ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή, είναι άξια απορίας. Η σημερινή Κυβέρνηση επιλέγει να αναβάλλει την ένταξη της Κρήτης, μέχρι την εκπόνηση νέας μελέτης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, παρόλο που υπάρχει ήδη μελέτη από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τα Επιμελητήρια Κρήτης και την Περιφέρεια.

Τα Επιμελητήρια οφείλουν να πάρουν θέση, σε σχέση με την απόφαση του Υπουργού της εκ νέου εκπόνησης  μελέτης για την πλήρη ένταξη του νησιού στο Μ.Ι., κάτι που θα καθυστερήσει τη διαδικασία για ένα τουλάχιστον έτος ακόμα.

Τόσο τα επιμελητήρια όσο και η Περιφέρεια έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Επιπροσθέτως, είχαν ήδη από το προηγούμενο έτος δεσμευτεί 570 εκ ευρώ για το σύνολο του έργου, εκ των οποίων τα 158 για το 2019.

Άρα υπάρχουν οι πόροι για την εφαρμογή του μέτρου.

Αν αυτά τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν αλλού, οφείλει η κυβέρνηση να εκταμιεύσει το απαιτούμενο ποσό προς αυτόν τον σκοπό.

Το Υπουργείο εμπαίζει τους αγρότες και τους επαγγελματίες της Κρήτης, οι οποίοι είναι αποκλεισμένοι από τη διαδικασία υποβολής αίτησης χρηματοδότησης».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.