Συνέντευξη Σωκράτη Βαρδάκη στο Ράδιο Κρήτη 101.5

Συνέντευξη παραχώρησε ο Σωκράτης Βαρδάκης στο Ράδιο Κρήτη και στους δημοσιογράφους Λευτέρη Βαρδάκη και Γιάννη Ζωράκη.

            Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης ο κ. Βαρδάκης αναφέρθηκε στα έργα των κόμβων Αγίας Πελαγίας και οδικού άξονα Ηράκλειο – Μεσαρά.

            Ο κ. Βαρδάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι “θα συνεχίσουμε να πιέζουμε το Υπουργείο για την ολοκλήρωση των έργων στους κόμβους Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας, εντός του χρονοδιαγράμματος που θέσαμε ως κυβέρνηση, δηλαδή έως το τέλος Μαϊου του 2020.”

            Επίσης τόνισε ότι, μετά την πληροφορία που διέρρευσε στον τύπο για παύση των εργασιών στους κόμβους της Αγίας Πελαγίας λόγω ζητημάτων που εκκρεμούσαν από την αρχαιολογική υπηρεσία, επισκέφθηκε την αρμόδια Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου κα Συθιακάκη και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι το μνημόνιο συνεργασίας έχει υπογραφεί και οι εργασίες δεν σταμάτησαν ουδέποτε εξαιτίας της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

            Τέλος, όπως έκανε γνωστό ο κ. Βαρδάκης, αύριο θα επισκεφθούν τον τόπο των εργασιών υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, ώστε να παρακολουθήσουν από κοντά την εξέλιξη των έργων και σε συνεργασία με τον εργολάβο να δρομολογήσουν οποιοδήποτε ζήτημα μπορεί να κωλυσιεργήσει την ομαλή εκτέλεση του έργου.

            Ακούστε το 1ο μέρος της συνέντευξης:  

            Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης ο Σωκράτης Βαρδάκης αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ για τη διακήρυξη που επισφράγισε τις εργασίες της Κ.Ε. και τις πολιτικές εξελίξεις.

            Όπως είπε “είναι ένα προσκλητήριο σε κάθε προοδευτικό πολίτη για να έρθει κοντά και να συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί, ουσιαστικά τη νέα εποχή του ΣΥΡΙΖΑ.”

            Το διακύβευμα είναι να συμβάλλουν όλοι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα μαζικό, ριζοσπαστικό, λαϊκό, δημοκρατικό που θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και θα απαντά στα προβλήματα του τόπου.

            Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τα εργασιακά, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε εντολή να περιφρουρήσει όσα κατάφερε τα τρία τελευταία χρόνια υπέρ των εργαζομένων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Να δημιουργήσουμε ένα ανάχωμα απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ήδη προωθούνται».

            Για το θέμα του μεταναστευτικού τόνισε ότι επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τηρήθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι δεσμεύσεις μεταξύ Ε.Ε. – Τουρκίας – Ελλάδας. Οι ροές των προσφύγων είχαν ελαττωθεί σε μεγάλο βαθμό.

            Σήμερα το πρόβλημα είναι πραγματικά πολύ δύσκολο στη διαχείρισή του. Η ΝΔ δεν έχει ουσιαστικό σχέδιο για τη μεταναστευτική πολιτική. Τα όσα προτείνει, εκτός του ότι καθυστέρησαν πολύ να αντιληφθούν τη σοβαρότητα του θέματος, δεν λύνουν επί της ουσίας το πρόβλημα.

Ακούστε το 2ο μέρος της συνέντευξης:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.