Συνέντευξη Σωκράτη Βαρδάκη στο Ράδιο Λασίθι

Αισιόδοξος πως τα πρώτα έργα για τα νέα τμήματα του ΒΟΑΚ στην Κρήτη θα ξεκινήσουν από το Λασίθι, εμφανίστηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, εκφράζοντας μια αρκετά διαφορετική άποψη για την πορεία των έργων η οποία προέκυψε από την συνάντηση και επιθεώρηση διάφορων έργων στην Κρήτη μαζί με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Γ. Δέδε το πρηγούμενο διήμερο.

Ο κ. Βαρδάκης μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως το γεγονός πως ο ΒΟΑΚ έχει σπάσει σε δύο μεγάλα κομμάτια όπου το μεγαλύτερο Χερσονήσσου-Χανίων, θα γίνει με την σύμπραξη Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ενώ το άλλο που αφορά το τμήμα Νεάπολης-Αγίου Νικολάου θα γίνει με δημόσιο χρήμα, έρχεται τελικά να ευνοήσει το Λασίθι, καθώς αντίθετα με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, οι διαδικασίες αναμένεται να προχωρήσουν γρηγορότερα και μαζί με αυτές να έρθει πολύ νωρίτερα και η εκκίνηση των έργων.

«Ο ΒΟΑΚ θα ξεκινήσει από το Λασίθι, αυτό κατάλαβα από την κουβέντα με τον γγ. Οι πιστώσεις φαίνεται πως προχωρούν γρηγορότερα και η αίσθηση που έχω είναι πως μπουλντόζες θα δείτε πρώτα στο Λασίθι. Παράλληλα. στη μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού για την Κρήτη που θα ανακοινωθεί μέσα στο χρόνο θα προβλέπει και τα τμήματα Αγίου Νικολάου Σητείας και Κισσάμου Χανίων»

Ο βουλευτής Ηρακλείου αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα τα έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη ή σχεδιάζονται στην Κρήτη, τόσο τα οδικά όσο και για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι που προχωρά γρήγορα,  θέλοντας να τονίζει πως μια καθυστέρηση δύο ή τριών ετών δεν μπορεί να χρεώνεται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όταν μιλάμε για έργα τα οποία έπρεπε να έχουν γίνει τα προηγούμενα 40 χρόνια, ενώ επανέλαβε και την πρόθεση του Υπουργείου να μην μπουν διόδια στον ΒΟΑΚ για τους δημότες της Κρήτης.

Για το φράγμα Μπραμιανών θέλησε να δώσει τα εύσημα στον βουλευτή του Νομού Μανώλη Θραψανιώτη για τον οποίο είπε πως έχει εργαστεί και πιέσει πάρα πολύ για την επιτάχυνση της διαδικασίας που θα οδηγήσει στην δημοπράτηση του έργου. Τόσο για τα Μπραμιανά όσο και για τα αρδευτικά έργα του Οροπεδίου ο κ. Βαρδάκης ανέφερε πως πριν το τέλος της χρονιάς θα έχουν δημοπρατηθεί.

Ακούστε αναλυτικά:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.