Συνέντευξη Σωκράτη Βαρδάκη στον Politica 89.8 για τους σεισμούς

Για το μείζον θέμα της οικονομικής αρωγής των σεισμόπληκτων στις περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μιλήσαμε στο Politica (89,8) και στον δημοσιογράφο Νίκο Παπαδάκη.

Δημοτικά διαμερίσματα, των Δήμων Ηρακλείου, Αρχανών-Αστερουσίων Γόρτυνας, Φαιστού, Χερσονήσου και ολόκληρος ο Δήμος Βιάννου, της Περιφέρειας Κρήτης, αν και κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δεν περιλαμβάνονται στην Κ.Υ.Α. οριοθέτησης των περιοχών που επλήγησαν, ώστε να δικαιούνται στεγαστική συνδρομή, για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τους σεισμούς της 24ης Ιουλίου και 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Για το θέμα καταθέσαμε επίκαιρη ερώτηση.

Πέρα όμως από αυτό το πρόβλημα, οι Δήμοι δεν επιχορηγήθηκαν τόσο για τη στέγαση, όσο και για τη σίτιση των πληγέντων. Δεν είναι δυνατόν να επαφιόμαστε στην αλληλεγγύη των κατοίκων και το κράτος να είναι απόν όταν σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας.Εμείς καθημερινά θα ορθώνουμε το ανάστημά μας, έως να αποκατασταθούν όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.