Συνέντευξη Σωκράτη Βαρδάκη στον 9.84 για την Πανδημία και τους εργαζόμενους στον επισιτισμό-τουρισμό

«Να σταματήσει επιτέλους τον επικοινωνιακό ορυμαγδό και να στηρίξει ουσιαστικά τους εργαζόμενους στον επισιτισμό-τουρισμό» καλεί την Κυβέρνηση ο Σωκράτης Βαρδάκης μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο 9.84 και τη δημοσιογράφο Αγγέλα Δουλγεράκη.

Το θέμα αναδείχθηκε μετά τις προτάσεις των εργαζομένων στον επισιτισμό τουρισμό και την κοινοβουλευτική παρέμβαση του Σωκράτη Βαρδάκη προς το Υπουργείο Εργασίας, ώστε να παραταθεί η αναστολή συμβάσεων εργασίας για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, καθώς αφενός είναι οι πιο επιβαρυμένοι μήνες με πολλές οικονομικές υποχρεώσεις προς το κράτος και αφετέρου για να υπάρξει ομαλή μετάβαση προς τη νέα τουριστική σεζόν.

Επιπλέον, ο Σωκράτης Βαρδάκης επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει παράταση ισχύος και για το 2021, τόσο της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αλλά και όσων Συμβάσεων έληξαν το τελευταίο διάστημα.

Στη συνέντευξη, ο Σωκράτης Βαρδάκης σχολίασε την γενικότερη διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση, καθώς 8 μήνες μετά την έναρξή της, δεν έχει γίνει η απαραίτητη στελέχωση των νοσοκομείων και αυτή δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το επόμενο 4μηνο.

Επίσης αναφέρθηκε στα τελευταία δημοσιεύματα περί παράλληλης καταγραφής των κρουσμάτων. Η Κυβέρνηση ανίκανη να διαχειριστεί προφανώς έγκαιρα τη διάγνωση ασθενών, επέλεξε να μην επιτρέψει τη συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ, ενώ έπρεπε να περάσουν 8 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας ώστε να ορίσει πλαφόν στις τιμές.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.