Συνέντευξη Σωκράτη Βαρδάκη στον 9.84 για τις λαϊκές αγορές

Η κυβέρνηση είναι αμετανόητη και επαναφέρει ένα νομοσχέδιο που διαλύει τις λαϊκές αγορές, όπως εξηγήσαμε στον 98.4 και στην δημοσιογράφο Αγγέλα Δουλγεράκη.

Από την προκήρυξη του διαγωνισμού μία φορά το χρόνο για την κάλυψη των κενών θέσεων, την υποχρέωση διάθεσης της μισής παραγωγής τους, από τη συνολική που δηλώνεται στο ΟΣΔΕ, μέχρι και την αδιαφάνεια για ζωτικά θέματα, που θα καθορίζονται εκ των υστέρων με Υπουργικές Αποφάσεις, το σχέδιο νόμου είναι προβληματικό και δείχνει την πόρτα της εξόδου στους παραγωγούς.

Ας μην ακούσει εμάς, τους βουλευτές της Αντιπολίτευσης, ο αρμόδιος Υπουργός. Ας ακούσει τους ανθρώπους αυτούς που θα μείνουν εκτός των λαϊκών αγορών και τις Ομοσπονδίες παραγωγών και εμπόρων που αντιτίθενται στο σχέδιο νόμου.

Με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στις 10/2, 14/4, 21/4, 31/9, αλλά και τηλεδιασκέψεις με τους εκπροσώπους του κλάδου, εκφράσαμε τις απόψεις των Ομοσπονδιών και τονίσαμε ότι με τις διατάξεις που εισάγει το νομοσχέδιο χάνεται η φιλοσοφία του θεσμού της λαϊκής αγοράς και του χαρακτήρα ισονομίας και δικαιοσύνης που είχε.

Σαφώς έπρεπε να υπάρξει ένας εξορθολογισμός, αλλά η κυβέρνηση μόνο αυτό δεν κάνει. Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων είχε δεσμευτεί ότι θα εξετάσει προσεκτικά τις προτάσεις των Ομοσπονδιών προς αυτή την κατεύθυνση, όταν τον Φεβρουάριο του 2021 απέσυρε το σχετικό νομοσχέδιο, χωρίς ωστόσο να παραμένει συνεπής στις δεσμεύσεις του.

#λαϊκές

#λαική_αγορά

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.